pratili je i do 17 sati dnevno

Šef koji je unajmio detektiva da mu prati zaposlenicu na bolovanju izgubio spor. Dao joj otkaz, a nije lagala

Image
Foto: Shutterstock

Imala i dogovoreni pregled kod liječnica, stoga je detektiv nadzirao i njezinu ambulantu. Potvrdio je da je doista bila na pregledu, no odvjetnički joj je ured, za koji je radila, ipak poslao kontrolu bolovanja, prijavio je policiji te joj dao otkaz

26.5.2023. u 11:00/ Danas.hr

Poslodavac koji je angažirao detektivsku agenciju kako bi pratio svoju djelatnicu i saznao je li ona uistinu na bolovanju ili ga koristi za slobodne dane, izgubio je spor protiv nje, piše Večernji list.

Uskoro joj je dao otkaz jer je prema njemu povrijedila radne obaveze, a ona je protiv njegove tvrtke podigla tužbu i dobila spor.

Radi se o poslodavcu jednog odvjetničkog ureda u Varaždinskoj županiji koji je smatrao da je djelatnica u rujnu 2019. godine lagala da je bolesna jer joj nije odobrio godišnji odmor. On je, stoga, angažirao privatnog detektiva koju ju je pratio od 16 do 17 sati dnevno, a pratio ju je u razdoblju od 25. srpnja do 2. kolovoza 2019.

Image
rezultati istraživanja

U Hrvatskoj skoro svaki drugi radnik kroz godinu dana planira dati otkaz: 'Poslodavci se za njih moraju boriti'

Image
rezultati istraživanja

U Hrvatskoj skoro svaki drugi radnik kroz godinu dana planira dati otkaz: 'Poslodavci se za njih moraju boriti'

Djelatnica je imala i dogovoreni pregled kod liječnika, stoga je detektiv nadzirao i ambulantu te znao kojeg točno dana treba doći na pregled svojoj liječnici opće prakse. Potvrdio je da je doista bila na pregledu, no odvjetnički joj je ured, za koji je radila, ipak poslao kontrolu bolovanja i prijavio je policiji te dao joj otkaz.

Djelatnica je tvrdila da je opravdano bila odsutna s posla zbog bolesti te da je o tome na ispravan način obavijestila svog poslodavca. Objasnila je da je iz kuće izlazila samo kad bi s majkom išla na misu, doktorici, svom psihijatru i u teretanu i sve prema preporuci liječnici da se "makne iz kuće".

Sud je odlučio da njezin, sada bivši, poslodavac nije dokazao da je imao razlog dati joj izvanredni otkaz. Prema sudu privremena nenazočnost na radu zbog bolesti ili ozljede nije opravdani razlog za otkaz.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PONOSAN I RIMAC

Prva Rimčeva Nevera odvezena u SAD. Dobila je autokuća iz New Yorka pa se pohvalila

Više s weba