PROBIJANJE ZVUČNOG ZIDA

Šef ratnog zrakoplovstva: 'Prozivali su ministra, on nema veze s ovim. Ja sam odgovoran i tu je priči kraj'

2.7.2022. u 19:40/ RTL Danas

Jedini je pred kamere stao šef ratnog zrakoplovstva Michael Križanec i na sebe preuzeo odgovornost ali i prozvao medije

Dio Zagrepčana uznemirila je oko podneva jaka detonacija. Na kraju se ispostavilo da je riječ o probijanju zvučnog zida preletima MIG-ova.

Čak se i na stranici Europsko-mediteranskog seizmološkog centra pojavila informacija o mogućem potresu u Zagrebu, kojega, na sreću, nije bilo. Ministarstvo obrane nije unaprijed obavijestilo javnost o planiranim preletima, oglasili su se tek sat vremena nakon probijanja zvučnog zida.

"Jesam, čuo sam i pomislio sam opet potres, trese se ali dobro preživjeli smo. Tko da vas obavijesti što sve leti po zraku", kazao je Zagrepčanin Stjepan Rovis.

"Mogu reći da nas nije iznenadilo jer u zadnje vrijeme se često dešava preleti i pretpostavljali smo da je prelet MIG-a ili probijanje zvučnog zida", kazao je Sandro Mario Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DETONACIJA UZNEMIRILA GRAĐANE

Banožić zbog probijanja zvučnog zida tražio izvješće Hranja i zapovjednika HRZ-a: 'Došlo je do propusta'

Image
DETONACIJA UZNEMIRILA GRAĐANE

Banožić zbog probijanja zvučnog zida tražio izvješće Hranja i zapovjednika HRZ-a: 'Došlo je do propusta'

Poslijepodne se građanima ispričao ministar obrane Mario Banožić. U priopćenju priznaje - došlo je do propusta, za koje krivi Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Glavni stožer - koji nisu o tome unaprijed obavijestili javnost.

Traži i izvješće svih u zapovjednom lancu - a jedini je pred kamere stao šef ratnog zrakoplovstva Michael Križanec i na sebe preuzeo odgovornost ali i prozvao medije za puno vike ni za što.

Upravo se čita

Image
Dobre vijesti

Nogometaš koji je ostao zatrpan pod ruševinama nakon potresa pronađen je živ

"Velikim trudom i zalaganjem naših tehničara, mehaničara i pilota uspjeli smo jedan avion dovesti u stanje da ide na probni let. Pokušali smo ga najaviti kroz sustav, međutim došlo je do propusta u HRZ-u najava nije otišla na vrijeme. Ispričavam se svima koji su bili uznemireni. Ima tendencioznih medija koji su prozivali ministra koji nema veze s ovim, koji su neki dan prozivali ministra koji nema veze sa spašavanjem ljudi koji su pali na Braču nego ima vojska i HRZ, nema Hranj, imam ja. Ako nekog treba prozivati prozivajte mene, nemojte političke igre voditi preko kičme Hrvatske vojske. Napravili smo propust, odgovoran sam ja i tu je priči kraj", kazao je Križanec.

Više s weba

Pročitajte još

Image
STIŽE POMOĆ

Hrvatska Turskoj šalje 40 spašavatelja. Trut: 'Oni mogu tragati i spašavati u najtežim uvjetima'

Više s weba