SUKOBI NAVIJAČA

Šef sigurnosti HNS-a: 'Potičemo klubove da pričaju s navijačima. Još nismo na pravom putu, promijenili smo st...

29.8.2022. u 20:30/ RTL Danas

Jurjević je kazao kako HNS nije imao informaciju o dogovorenoj tučnjavi između navijača na A1, te da problem navijačkog nasilja traje već dugo

Drugi put u svega tri mjeseca - najvažnija hrvatska prometnica blokirana je zbog navijačkih sukoba. Na autocesti A1 maskirani navijači Hajduka jučer su zaustavili promet i, tvrdi policija, pokušali se obračunati s navijačima Dinama. No policija je sukob između navijača spriječila i prije nego li je do njega došlo.

O ovom slučaju RTL-ov Borko Brunović razgovarao je s Juricom Jurjevićem, šefom sigurnosti Hrvatskog nogometnog saveza.

"Napravljen je protokol sigurnosti na utakmicama visokog rizika. U izradu protokola su bili uključeni klubovi, poticani su da surađuju s navijačima, da sve što se navodilo kao problem eliminira. ovo je četvrta utakmica koja je proglašena utakmicom visokog rizika. Zahvaljujući intervencijom policije jučer sve je prošlo u redu", kazao je.

Kazao je i kako HNS nije imao informaciju o dogovorenoj tučnjavi između navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POKUŠAJ SUKOBA NA ODMORIŠTU

Policija objavila detalje kaosa na A1: Navijači imali šipke i palice, oglasili se i o djevojčici na respiratoru

Image
POKUŠAJ SUKOBA NA ODMORIŠTU

Policija objavila detalje kaosa na A1: Navijači imali šipke i palice, oglasili se i o djevojčici na respiratoru

"To je u nadležnosti policije, a oni su odradili dobar posao. Zajedničkim naporima i klubova koji su dostavili podatke i poduzeli sve mjere propisane protokolom je sigurno došlo do situacije da je policija uspjela spriječiti veće nerede", kazao je.

Komentirao je i razgovara li HNS s klubovima, navijačima i navijačkim skupinama s obzirom na pojedine incidente.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

"Mi razgovaramo u onom redoslijedu kako bi trebalo biti, a to je da savez potiče klubove na suradnju s navijačima. Još nismo na pravom putu ali Savez je promijenio strategiju. Od nove godine odjel sigurnosti je proširen na odjel prevencije. Okrećemo se mladim i novim generacijama, na suzbijanje govora mržnje i nasilja, okrećemo se novim generacijama. S generacijama o kojima smo razgovarali morat će se baviti pravosuđe", kazao je.

Osvrnuo se i na tvrdnje navijača koji HNS-u zamjera da je zatvoren, elitistički i da ne razgovara s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ću najsretniji kad budem što manje u medijima, a sve više sportski i nogometni djelatnici. Odgovaramo na sve upite, ulažemo maksimalan razgovor, sve što smo spomenuli je dobar dokaz tome. Neka nam se ostavi još malo vremena pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Mislim da s jučerašnjim potezom i početkom sezone vidimo rezultate. Duga je sezona ispred nas, to je posao u kojem se ne možemo umoriti. Problem huliganizma i navijačkog nasilja traje već jako dugo", kazao je Jurjević.

Više s weba

Pročitajte još

Image
čestitala hrvatskoj

VIDEO I slavna hollywoodska glumica navijala i slavila pobjedu Vatrenih

Više s weba