magnituda 4,2

Seizmolog Kuk o potresu u Dalmaciji: 'Bio je snažan i izazvao je veliku uznemirenost, ali ne treba ga povezivati sa zagrebačkim'

Image
Foto: Pixsell/EMSC Twitter

Seizmolog Krešimir Kuk ističe kako potres kod Gračaca ne treba povezivati s potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja

20.9.2020. u 14:50/ Hina

Seizmolog Krešimir Kuk izjavio je da je potres koji je u nedjelju pogodio područje oko Gračaca bio snažan, no nije bilo dojava o materijalnim štetama, a poručio je i kako ga ne treba dovoditi u vezu s potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja.

"Potres je bio umjereno jak do jak. Dakle, radi se o snažnom potresu koji se u užem epicentralnom području značajno manifestirao i osjetio što je izazvalo veliku zabrinutost građana. Osjetio se na širem području, skroz do Zadra, Biograda, Knina te je izazvao veliku uznemirenost stanovništva, makar do sada nismo primili dojavu o nikakvim materijalnim štetama", rekao je Kuk za N1.

Naglasio je i kako potres ne treba povezivati s potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja jer oni nisu direktno povezani.

Image
u 12:59 sati

Potres magnitude 4,2 u Dalmaciji! 'Čula se jaka tutnjava i dobro je protreslo'

Image
u 12:59 sati

Potres magnitude 4,2 u Dalmaciji! 'Čula se jaka tutnjava i dobro je protreslo'

Područje oko Gračaca, Knina i južni dio priobalja je također jako seizmički aktivan i u njemu se potresi događaju, ustvrdio je.

"Radi se o jakom potresu, ali ne tako jakom da bi trebao izazivati materijane štete i nadamo se da se radi o uobičajenoj sezmičkoj aktivnosti", zaključio je seizmolog Krešimir Kuk.

Seizmološka služba Hrvatske na Twitteru je objavila da je u 12.55 sati kod Gračaca zabilježen potres magnitude 4,2 po Richteru.

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
kasnije vraćen

Nema kraja cirkusu! Sutkinji 'prekipjelo': Zavadlav zbog ometanja izbačen iz sudnice

Više s weba