MARKO JELIĆ

Šibensko-kninski župan: 'Daske na tvrđavi ne služe za crveni tepih, pokrivaju žlijeb za oborinske vode'

3.8.2022. u 19:29/ Rade Županović

Iz Ureda predsjednika demantirali su objavu medija da je naložio postavljanje daski na tvrđavu zbog crvenog tepiha, to je za RTL prokomentirao i Šibensko-kninski župan

U Kninu koji se sprema za obljetnicu Oluje, koja ni ove godine ne prolazi bez političkih obračuna je i Rade Županović koji je razgovarao sa šibensko-kninskim županom Markom Jelićem koji je ujedno i donedavni gradonačelnik Knina. Posljednje četiri godine sudjelovao je u organizaciji svečanosti u Kninu uoči Oluje.

Na početku je Jelić rekao da daske postavljene na tvrđavi ne služe za crveni tepih već za pokrivanje žlijeba za oborinske vode.

"Nadam se da sam pomogao svima da ne produbljujemo sukobe. Ovo nije razlog za sukob. Ovo je razlog za slavlje, za obilježavanje i dostojanstvo. Za ponos". rekao je Jelić pa dodao:

"Mi u Hrvatskoj imamo tendenciju da od dobrih stvari stvaramo nered. Trebamo držati kao nešto najvrjednije i promovirati u društvu i te vrijednosti širiti našim potomcima da znaju dalje kako se ponašati dostojanstveno i ispravno. Ove priče su po meni nepotrebne i besmislene"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UOČI PRIJEMA U KNINU

Iz Milanovićeva Ureda reagirali na objavu da je naredio postavljanje daski za crveni tepih: 'Tužno je, ali ne iznenađuje...'

Image
UOČI PRIJEMA U KNINU

Iz Milanovićeva Ureda reagirali na objavu da je naredio postavljanje daski za crveni tepih: 'Tužno je, ali ne iznenađuje...'

Na pitanje što za njega znači Oluja odgovorio je:

"Mir i slobodu i povratak doma. To je ono ključno. Ako ne možete četiri godine doći svojoj kući na grobove predaka to je nešto što vas duboko pogađa. Suosjećam sa svima iz cijeloga svijeta koji su imali takvo iskustvo jer sam ga i sam prošao. Ne samo ja, praktički svi stanovnici s ovog područja. Bilo da se radilo o Hrvatima ili ljudima srpske nacionalnosti. Dom je nešto što je sveto, domovina je sveta. Mi smo domovina svih ljudi koji žele da im budemo domovina. Ne možemo raditi nered od stvari koje su obilježile našu povijest", dodao je Jelić.

Upravo se čita

Image
božićni sajam

Vikend advent inspekcija Danasa. Provjerili smo cijene i ponudu adventa u Beču

Rekao je i da poznaje sve aktere koji su odbili doći na Milanovićev poziv u Knin.

"Svi oni vole Hrvatsku. Svi su ovdje za Oluju. Trebaju više komunicirati, naći odgovore i dogovore koji će omogućiti ljudima da normalno proslave. Nas zanima da smo tu, da slavimo svoj dan", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba