Skup pučana

Berlusconi govorom razbudio Arenu, obrušio na komunizam, Kinu i migrante: 'Moramo biti vojna sila!'

21.11.2019. u 13:18/ Hina

Naglasio je da komunisti misle da je država iznad pojedinca i da joj svi trebaju služiti

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi snažno se u četvrtak u Zagrebu obrušio na komunizam i Kinu, rekavši da je ta zemlja usmjerena protiv Zapada i ima želju za hegemonijom.

"Podsjećam da komunizam ne staje na granicama, uvijek je bio globalna sila. Čuvajte se komunističkih zemalja i komunizma koji je izazov i prijetnja", rekao je veteran talijanske politike, danas na mjestu čelnika oporbene Forze Italije.

"Oni koji poznaju kinesku politiku kažu da je ona nevjerojatna prijetnja budućim generacijama", istaknuo je u govoru na kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nazvavši je jedinom istinskom obitelji koja predstavlja slobodu i demokraciju u Europi.

"Mi smo drugačiji, mi imamo pravo na slobodu"

Berlusconi je naglasio da komunisti misle da je država iznad pojedinca i da joj svi trebaju služiti, ističući da postoji "nepremostiv jaz između njih i nas". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo drugačiji, mi imamo pravo na slobodu iz koje proizlaze sva druga naša prava, mi nismo podanici poput ljevičara, mi ne mislimo da dugujemo život državi. Postoji nepremostiv jaz između nas i njih", dodao je.

Pozvao je i na jačanje obrambene politike EU-a pred sve većim valom migranata.

Upravo se čita

Image
ZAJEDNIŠVO IZNAD SVEGA

Modrić proglašen igračem utakmice unatoč odličnom Gvardiolu: Kapetan otkrio koga bi on nagradio

"Treba nam Europa s jednom obrambenom politikom. To je najveći izazov pred EU-om, moramo biti vojna sila", istaknuo je i dodao da su Europi potrebni vojni kapaciteti kako bi se mogla obraniti u slučaju fenomena masovnih migracija

"To nije samo pretpostavka i stoga moramo biti moćna vojna sila kako bismo odvratili valove migranata iz afričkih zemalja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno vodstvo Italije nazvao je nesposobnim, nekvalificiranim i bez ikakvog iskustva i najavio povratak na vlast koalicije desnog centra.

"Uskoro ćemo se vratiti na vlast... koalicija desnog centra će na sljedećim nacionalnim izborima pobijediti", kazao je Berlusconi.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba