Do ispunjenja zahtjeva

Sindikati protiv ponude premijera! 'Kao poruka Vladi, u ponedjeljak štrajkaju sve županije'

Image
Foto: Pixsell

'Povećanje osnovice ne rješava pitanja i zahtjeve koje smo postavili u štrajku'

17.10.2019. u 12:11/ Vijesti.hr

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, rekao je u četvrtak da povećanje osnovice svima zaposlenim u javnim i državnim službama nije ispunjenje njihovih zahtjeva te da se štrajka nastavlja.

VEZANA VIJEST

"Danas, nakon jučerašnjih izjava premijera i objava u Saboru, štrajk u četiri županije je na razini od 89,97 posto, što znači da su svi članovi shvatili zašto su u štrajku i razumiju koji su zahtjevi. Znaju da povećanje osnovice ne rješava pitanja i zahtjeve koje smo postavili u štrajku. Vodstva sindikata i štrajkaški odbori imaju stoga i dalje pravo voditi štrajk u istom obimu i na isti način. Odmah mogu najaviti da, ukoliko sutra ne dođe do bitnog pomaka, a bitan pomak je sastanak i rješenje naših zahtjeva, u ponedjeljak štrajkaju sve županije i Grad Zagreb, kao poruka Vladi da izjava predsjednika Vlade u Saboru o namjeri povećanja osnovica ne znači ispunjenje naših zahtjeva", rekao je Mihalinec.

U petak će se štrajkati u Primorsko-goranskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihalinec je najavio da vladajući od ponedjeljka mogu očekivati i druge aktivnosti iz arsenala sindikata, a to su svakodnevne, veće ili manje, aktivnosti na trgu, šetnje...

Zadnja rupa na svirali

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, izjavila je kako zaposlenici u prosvjeti ne posustaju u svojim zahtjevima.

Upravo se čita

Image
IMAMO SVOJ ĐIR

Spora Hrvatska oduševljava Engleze: Guardian se naklonio umjetnicima šetajućeg nogometa

"Za sve ima samo za nas ne. Za sve drugo ima, ali za obrazovanje nema, ovime su nam poručili da smo zadnja rupa na svirali", rekla je Šprem, dodajući da je laž da nema novca i da je jučer dokazano da ga ima.

"Postignuto je jedinstvo, zajedništvo i solidarnost. A to se probudilo kao posljedica onoga što je izrečeno s Markova trga", poručila je Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Što sa uništenim knjigama i kako će se koristiti kada budu besplatne

Više s weba