67 JE PREVIŠE

Sindikati o Vladinom prihvaćanju referendumskih zahtjeva: 'Ne treba skakati na prvu'

20.9.2019. u 13:06/ Matea Damjanović, Vijesti.hr

Budu li pokazali da se ide u pravcu kupovanja vremena, nećemo čekati i nastavit ćemo s akcijom, rekao je Sever

Čelnici sindikata danas su na konferenciji za medije kazali da pokaže li se da Vlada, nakon najave da će prihvatiti sve zahtjeve referendumske inicijative '67 je previše', krene u 'kupovanje vremena, neće čekati nego će nastaviti s referendumskom akcijom. 

"Budući da je došla ovakva najava iz Vlade, pratimo sve s oprezom i bez euforije. Ne treba skakati na prvu i od radosti', kazao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever te dodao kako će se pripremiti za sve akcije i čekati što će se dogoditi. 

VEZANI ČLANCI

"Budu li pokazali da se ide u pravcu kupovanja vremena, nećemo čekati i nastavit ćemo s akcijom", rekao je Sever. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo izgubiti na mostu, a dobiti na ćupriji"

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić kazao je da su oprezni zbog iskustva koje imaju s Vladom. "Možemo izgubiti na mostu, a dobiti na ćupriji", kazao je Ribić te dodao kako treba pričekati i vidjeti kako će se stvari oko Plenkovićeve najave razvijati. 

Ribić je dodao i da razmišljaju i o osnivanju stranke, ako ovaj puta građani budu izigrani. 

Upravo se čita

Image
BORBA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Ministar Malenica: 'Država je jaka i učinkovita onoliko koliko štiti ranjive skupine'

Podsjetimo, premijera Andrej Plenković jučer je na sjednici Vlade kazao da je Vlada odlučila prihvatiti sve zahtjeve iz referendumske inicijative '67 je previše' koja se borila protiv produženja radnog vijeka do 67 godina. Plenković je najavio i izmjene zakona koje bi išle u smjeru da se radnicima, koji to žele, dozvoli rad nakon 65 godina. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Beskućnici u Direktu

Jednog su kao bebu pronašli pored kante za smeće, drugi je bio ovisan o kocki i drogi: 'Izgubio sam sve, ali mi je onda proradio klik u glavi'

Više s weba