OGLAS

UOČI NASTAVKA PREGOVORA

Sindikati započeli referendum o Vladinoj ponudi: 'Od današnjeg sastanka ništa ne očekujemo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborskim zastupnicima i zastupnicama će dijeliti listiće u kojima traže da ne prihvate proračun za 2020.

13.11.2019. u 10:30/ Vijesti.hr

U osnovnim i srednjim školama danas i sutra školski sindikati provode referendum o posljednjoj ponudi Vlade, koja je bila istaknuta na njihovu posljednjem sastanku održanom 5. studenog.

''Očekujemo i pozivamo sve zaposlene te članove i članice sindikata i onih koji su sudjelovali u štrajku da se izjasne i gromoglasno odbiju ovakvu ponudu, da Vlada nikad ne pomisli da takvom nultom ponudom mogu zaustaviti naš štrajk', poručio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec jutros na Markovu trgu.

Sastanak predstavnika sindikata i Vlade održat će se danas u 16.30 sati u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, no sindikalni čelnici od tog sastanka ne očekuju ništa, kazao je Mihalinec, jer premijer Andrej Plenković i dalje izjavljuje da ne zna čemu štrajk kad plaće rastu dok ministar rada Josip Aladrović kaže da je Vlada ponudila sve što je mogla.

''Današnji sastanak je izazvan jučerašnjim ultimatumom. Vjerujemo da ga inače ne bi ni bilo. Ne očekujemo ništa, ali ako bude neka dramatična ponuda Vlade u smislu pristajanja na naše zahtjeve, mi možemo promijeniti referendumski listić pa sutra dati tu ponudu na izjašnjavanje našim članovima i svima koji su u štrajku. Ako ne bude ponude prema ispunjavanju naših zahtjeva, idemo prema tome da nastavimo pregovore'', objasnio je Mihalinec.


U međuvremenu, oglasila se ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak, no samo je kratko kazala da će sindikati dobiti poboljšanu Vladinu ponudu, ali ne želi o tome govoriti pred medijima, a da ne kaže prvo sindikatima te je poručila: ''Ja sam sa svoje strane kao medijator napravila sve što sam mogla''.

Saborskim zastupnicima i zastupnicama sindikati će sutra dijeliti listiće u kojima traže da ne prihvate proračun za 2020. godinu, a posebno im je na umu Klub Milana Bandića i HNS-a: "Mi apeliramo na njih, da glasaju prema savjesti i ne pristaju na ono na što su njihovi čelnici pristali radi čuvanja fotelja".


Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
SPREMA SE OPTUŽNICA

Sud u Splitu odbio Barbarićevu žalbu: Rušenje vile na Hvaru kreće prije Božića


Više s weba