ALKA U VRIJEME KORONE

Sinj tražio da kafići i restorani rade i nakon ponoći, Stožer ih odbio! Zorica za RTL: 'Bulj kaže svoje, ali ...

7.8.2021. u 18:59/ RTL Danas

'Ja mislim da će Alka biti kao da su pune tribine. Međutim, ne bi ništa rekao protiv Stožera. Ako kažu da je tako, tako je. Ali mi je malo čudno', kazao je Ivan Zorica

Jučer Bara, danas Čoja, sutra Alka. Dane za koje Sinj živi gradonačelnik želi osloboditi korona mjera ali iz Stožera su rekli - ne.

U Sinju je reporter RTL-a Boris Mišević. Gradska vlast je čula i odgovorila na novu odbijenicu Stožera, kakvo se obilježavanje sutra, na samu Alku, očekuje? 

Njegov gost bio je bivši alajčauš i slavodobitnik Alke Ivan Zorica.

"Ova dva, tri dana smo subjekt u događanjima u državi. Alka i Velika Gopa su svetinja. Ako nemamo tvornice ili nešto drugo, onda imamo ove dvije svetinje. Biti alkar je velika stvar", kazao je Zorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako gleda na ograničenja broja ljudi i o radu ugostiteljskih objekata, Zorica je kazao:

Image
konačna odluka

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a: 'Odbijen zahtjev Grada Sinja da se ugostiteljima omogući duži rad tijekom alkarskih svečanosti i nakon ponoći'

Image
konačna odluka

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a: 'Odbijen zahtjev Grada Sinja da se ugostiteljima omogući duži rad tijekom alkarskih svečanosti i nakon ponoći'

"Ja mislim da će Alka biti kao da su pune tribine. Međutim, ne bi ništa rekao protiv Stožera. Ako kažu da je tako, tako je. Ali mi je malo čudno. Na probama je bilo po tisuću ljudi, nisu trebale propusnice. A sada pusta testiranja, potvrde... Ne bi protiv onoga što se naredilo. Bulj kaže svoje, ali ja poštivam mjere...", poručuje Zorica.

Upravo se čita

Image
SJETILI SU SE

Senegalski navijači koreografijom zbunili svijet: Razlog performansa dirnuo je mnoge

A tko može uopće postati alkar kopljanik i kakve odlike mora imati?

"Imam dvojicu vrhunskih alkara iz obitelji, višestruki slavodobitnici. Mora imati dobra konja. Imaju svoje vlastite konje. Sve Alke koja sam trčao, trčao sam na vlastitim konjima. To su ogromne prednosti", kazao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba