ogorčena gradonačelnica

Sisčani će jedini morati plaćati obnovu: 'Kako partijski vojnici HDZ-a misle više ikad šetati Siskom!'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nemamo nikakve šanse! poručila je Ikić Baniček

16.1.2021. u 13:40/ Vijesti.hr

Građani Siska čiji su domovi stradali u razornom potresu, prema izmijenjenom Zakonu o obnovi, jedini će u Sisačko-moslavačkoj županiji imati imovinski cenzus, a oni koji prelaze taj cenzus iz svojeg će džepa morati platiti 20 posto troška obnove. Stanovnici Petrinje, Gline i ostalih mjesta neće imati nikakav cenzus i država će im u potpunosti platiti obnovu.

Potvrdila je to i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček

"Nakon što sam vidjela medijska izvješća sa sjednice Vlade bilo mi je jasno da ministri nešto petljaju i skrivaju jer nisu objasnil zašto stradale gradove i općine dijele u neke kategorije i zašto će neke obnavljati Fond, a druge Vladin Ured za obnovu. Normao da su skrivali što donose jer čim sam uzela Zakon o obnovi potresom pogođena područja shvatila sam da da se srame jer su Sisak stavili u istu kategoriju sa Zagrebom. To mi je potvrdio i ministar Horvat jučer kada telefonski razgovarali. Nakon 28.12. kada je Sisak pogodila katastrofa u obliku potresa, desila nam se tragedija u obliku hrvatske Vlade!

To za Sisak znači da obnove neće biti, jer dok Zagreb sa svojim pračunom od 7-8 milijardi može isfinancirati svojih 20 posto i građani imaju motiv sufinancirati jer ipak imaju vrijedne nekretnine i vrijedne kvadrate, u Sisku Županija koja je de facto bankrotirala i zatržena je 80 milijuna, a još 40 milijuna manjka prebacuje iz godine u godinu, neće to moći, a o građanima da ne pričam. Dakle umirovljenicima ili ljudima koji žive samo od svoje plaće dio za obnovu, a mnogi su već sad opterećeni kreditima, a mnogi i ovrhom. Nemamo nikakve šanse! Prvo ćemo pokušati srušiti ovu suludu odluku Vlade, no svjesna sam da Plenković i Pupovac imaju većinu u Saboru. Zanima me kako partijski vojnici HDZ-a iz Siska i SMŽ, koji će u Saboru glasati za ovo, misle više ikada šetati Siskom i pogledati ijednog Sisčana u oči!", poručila je gradonačelnica Siska. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
AFERA SOFTVER

Reiner: 'AP može biti bilo tko. Svakog dana netko izmisli neku temu. Očekujem pojavu bijelog medvjeda na Medvednici'

Više s weba