traje interna istraga

Skandal na Goljaku: policija istražuje medicinsku sestru, javilo se još roditelja koji su vidjeli zlostavljan...

17.3.2016. u 18:45/ Mojmira Pastorčić

Policija istražuje je li se medicinska sestra iz Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu iživljavala nad djecom s posebnim potrebama

Nakon što smo jučer pokrenuli lavinu prvi izvještavajući o navodnom zlostavljanju djece s posebnim potrebama u Specijaliziranoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu, danas je ova stravična priča dobila nastava. Naime, Dijana Sajko je prekjučer ispred odjela liječnice Senke Fruk čekala s djetetom, gdje ju je šokiralo, kako navodi, nasilno ponašanje prema djeci s posebnim potrebama. Iako je upozorila medicinsku sestru, cijeli slučaj je prijavila ravnateljici, ali i opisala situaciju u Facebook statusu, koji se brzinom munje proširio društvenim mrežama. 

Image
čeka se reakcija ravnateljice

Stravični prizori na Goljaku: 'Medicinska djelatnica tuče, šuta i izderava se na djecu s posebnim potrebama'

Image
čeka se reakcija ravnateljice

Stravični prizori na Goljaku: 'Medicinska djelatnica tuče, šuta i izderava se na djecu s posebnim potrebama'

"Počeli su mi se javljati drugi roditelji koji su istu stvar doživjeli na Goljaku, ali nisu sigurni je li ista medicinska sestra u pitanju", kazala je Dijana Sajko.

U bolnici izjave ne žele davati dok ne završi interna istraga. 

Ravnateljica bolnice Katarina Bošnjak Nađ kazala je za RTL u telefonskom razgovoru da je pokrenula istragu. Sve djelatnike i djelatnice zatržila je pismeno očitovanje o slučaju. Što se pak sporne medicinske sestre tiče, ravnateljica tvrdi da nije tukla djecu. Dotična medicinska sestra nije suspendirana, ali je na godišnjem dok traje istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija također istražuje ovaj jeziv slučaj, uključilo se i Ministarstvo zdravlja. 

"Tražili smo žurno očitovanje ravnateljice. Čekamo da vidimo kako će se razviti događaji, mi ćemo nakon što dobijemo očitovanje odmah poduzeti potrebne korake", naglasio je Ivan Bekavac, zamjenik ministra zdravlja. 

Upravo se čita

Image
na tuđmanu

FOTO U Hrvatsku stigla dva Black Hawka iz SAD-a. Dočekao ih Banožić, Milanović bio 100 m dalje

"Ako se utvrdi nasilje, tu je riječ o kaznenom djelu. Moguća je suspenzija, otkaz, sudski postupak", poručila je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić. 

No, nakon što je Sajko istupila u javnost, javili su se i neki drugi roditelji koji su potvrdili njezine tvrdnje. Naime, Dragana iz Iloka kazala nam je kako je također na Goljaku vidjela medicinskog tehničara kako zlostavlja dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U jednom trenutku je mali stavio ruku u tanjur s hranom, a medicinski brat ga je uzgrabio, uhvatio, udario o stol, čula sam da ej viknuo: 'Jesam ti rekao ne rukom u tanjur'", prepričala je samohrana majka Dragana Martinović.

Iz bolnice su kazali kako su pregledali djecu te da nema nikakvih znakova trauma. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ako Hrvatska postane svjetski prvak, ponedjeljak će možda biti neradni dan

Više s weba