Nevjerojatan slučaj

Skandal u policijskim redovima: Mladi hrvatski policajac otišao u vojsku Srbije

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gotovo nevjerojatna priča dolazi iz Postaje granične policije Tovarnik, gdje je mladi policajac htio otići u vojsku Srbije bez da itko zna. Cijeli slučaj su za Danas.hr potvrdili iz policije te kažu da je udaljenje iz službe bilo 'nužno'

9.1.2023. u 16:36/ Luka Safundžić

Mladi 21-godišnji hrvatski policajac, nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj rješenjem od 7. studenog 2022. godine udaljen je iz službe, a kako kažu iz policije "teško je naštetio interesima službe i njenom ugledu".

Policajac je, kako su nam potvrdili u policiji, na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, "radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja".

Mladi 21-godišnji policajac neslužbeno doznajemo ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu u Sremskoj Mitrovici.

Image
oglasila se policija

Skandal na granici kod Neuma: Novinara policija skinula do gola zbog filtera za cigarete

Image
oglasila se policija

Skandal na granici kod Neuma: Novinara policija skinula do gola zbog filtera za cigarete

"Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe", govore iz PU vukovarsko-srijemske i dodaju:

"Trenutačno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. studenog, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak", kažu.

Navodno ovo nije izolirani slučaj, u vojsku u Srbiju prema nepotvrđenim informacijama od policije pozvano je još najmanje 15 hrvatskih policajca.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Poručili iz plive

S tržišta se povlači lijek koji olakšava disanje: Koriste ga asmatičari

Više s weba