odgovor na facebooku

Škoro Plenkoviću: 'Niste osudili govor mržnje kad su moju Kim zvali četnikušom, a mene četničkim zetom'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Andrej Plenković rekao je da će napraviti sanitarni kordon prema "sijačima mržnje"

18.10.2020. u 11:54/ Vijesti.hr

Miroslav Škoro, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, nalazi se u, kako ju on naziva, selektivnoj samoizolaciji i ima vremena, pa je opet krenuo u "obračun" s premijerom Andrejom Plenkovićem. 

On je jučer najavio da će napraviti "sanitarni kordon" prema svima koji šire govor mržnje, a tu je spomenuo i Domovinski pokret, Most i još neke. 

Evo što je Škoro o tome podijelio na Facebooku: 

"Kaže Andrej Plenković da će se boriti protiv radikalizacije društva i govora mržnje, te napraviti „sanitarni kordon“ prema Domovinskim pokretu, Mostu i drugima. Posebice kad su manjine u pitanju. Recite, poštovani premijeru, a kad je Vaš koalicijski partner plasirao u Novostima vijest da je moja Kim Ann Srpkinja koja je navodno pisala za četničke novine, a članovi HDZ-a bili zaposleni od izbornih stožera da je u komentarima na mrežnim platformama nazivaju četnikušom, i mene četničkim zetom, je li Vam tada palo na pamet osuditi govor mržnje i pozive na linč? Mogli ste to napraviti i u vrijeme predsjedničke kampanje kad su se Vaše "loše sluge lošeg gospodara" obrušile na moju obitelj. Jeste li reagirali na naslovnicu Novosti s Tuđmanom kao dojiljom ili na prikaz mene kao virusa "Škorona" i na ruganje hrvatskoj himni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ima li ovome kraja?

Plenković vratio Milanoviću: 'Da sam kao on, rekao bih da je on 54-godišnji šmrkavac. Ali neću'

Image
ima li ovome kraja?

Plenković vratio Milanoviću: 'Da sam kao on, rekao bih da je on 54-godišnji šmrkavac. Ali neću'


Jeste li reagirali kad su me Vaši ministri i članovi HDZ-a javno osuđivali što sam se usudio staviti Lazara Grujića na listu DP-a zato jer je čelnik jedne stranke, a pri tome je i Srbin? Recite mi, kad se Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac nakon navijačkog incidenta u Zagrebu javno prijetio „nekima koji spavaju sa Srpkinjama“, jeste li ga osudili za to? Kad je Ivo Josipović nazvao Vašeg Milorada „etnobiznismenom“, jeste li ga tada osudili? Jeste li tada sukladno svojim europskim načelima štitili nacionalne manjine?

Što se tiče govora mržnje s ljevice, recite mi kako ste reagirali na Beljaka i Stazića koji su javno žalili što posao 1945. nije bolje odrađen i više ljudi ubijeno, ili na Mesića kad je za branitelje iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara izjavio da se ponašaju kao četnici u Vukovaru 1991. Zašto niste ragirali na instalaciju petokrake u Rijeci, pod kojom je rušen taj isti Vukovar, nego ste to i financirali?

Ako sam ja desničar jer mi ne pada na pamet koalirati sa strankom ratnog zločinca Hadžića osuđenog na međunarodnom sudu u Haagu, vjerujte mi, ponosim se time kao nikad dosad. To me čini većim štovateljem ljudskih prava i „Europejcem“ nego što ste Vi ikada bili. A Vas samo pukim političkim licemjerom i manipulatorom odvojenim od bilo kakve ljudskosti i osobne savjesti.


Što se tiče ovog sanitarnog kordona, HDZ je na ovim izborima dobio 300.000 glasova manje nego na prošlim. Očito Vam u ovom Vašem trenutku političke nestabilnosti nije jasno da je jedini sanitarni kordon na hrvatskoj političkoj sceni onaj kojim se birači polako ograđuju od Vas. Jedini kordon koji ste Vi uspješno izgradili jest policijski kordon oko zgrade svoje Vlade", napisao je Miroslav Škoro.

Upravo se čita

Image
za Danas.hr

Predsjednik suda u Sl. Brodu otkrio što je pisalo u dojavi o bombi koju su dobili


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba