špica sezone

Slobodni krevet na hrvatskoj obali se jedva nađe: 'Usluga je nevjerojatna, a cijene su malo više nego što smo navikli'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Najviše gostiju odmara u kampovima i u obiteljskom smještaju

21.8.2022. u 8:00/ Ida Balen

Kalendarski špica sezone je za nama, ali to se ne osjeti po broju turista, kojih je sada u našoj zemlji preko milijun i sto tisuća. I ovaj vikend u kilometarskim kolonama vozi se kroz Hrvatsku, a slobodni krevet jedva se nađe. Turistima se teško odlučiti koji kadar fotografirati, jer priroda je nestvarna. I to je jedan od prvih odgovora kojeg daju na pitanje zašto baš Hrvatska.

''Lani smo također bili na odmoru ovdje, u vašoj prekrasnoj zemlji. Jako je lijepo, čisto more, ljudi'', kazao je Steffen Kaufmann iz Njemačke.

Važan razlog zbog kojeg je Krk među turističkim rekorderima je i prometna povezanost - svim putevima. U gradu Krku trenutno je 15 tisuća gostiju, u Omišlju 11 tisuća, a među njima je Karolina. Tu je jedna od atrakcija i pogled na industriju i LNG kojem je povećan kapacitet, a o povećanju smještajnih kapaciteta slobodno bi mogli razmisliti i u ovom kampu, jer stalno su puni- još od lipnja.

''Ne smeta nam pogled na industriju, ustvari je lijepo. Vidi se i grad na drugoj strani, tako da je dobro'', komentirala je Karolina Tomčak iz Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše gostiju odmara upravo u kampovima i u obiteljskom smještaju. U Malinskoj nema slobodnih apartmana.

Image
špica sezone

Turizam ruši sve rekorde! Ova bi sezona, upravo prema zaradi, trebala biti najbolja u povijesti

Image
špica sezone

Turizam ruši sve rekorde! Ova bi sezona, upravo prema zaradi, trebala biti najbolja u povijesti

''Ima više od 1200 privatnih iznajmljivača, a na dnevnoj bazi dobivamo sigurno najmanje po 20, 30 upita i traži se krevet više'', rekla je Gordana Stanković, predsjednica obiteljskog smještaja i turizma Malinska Dubašnica.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

''Usluga je nevjerojatna, a cijene su malo više nego što smo navikli u ostatku zemlje, osjeti se da smo na otoku i skuplje je, ali i dalje je dobro'', kazao je Jan Hertweck iz Njemačke.

''Nego se dosta cjenkaju i sve im je skupo. Skupo. Kompletno je skupo sve. Srednji stalež smo izgubili'', izjavio je Marin Božić, vlasnik brodova za iznajmljivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, prema procjeni HNB-a, ukupni ovogodišnji prihod od turizma bit će preko 11 milijardi eura, što je za 800 milijuna eura više nego 2019. Istina je da su cijene mahom otišle uvis.

Više s weba

Pročitajte još

Image
tko ima, dobit će više

Oporbena zastupnica: 'Liječnicima su plaće rastu za 1500, a spremačicama 100-tinjak kuna'

Više s weba