ČEŠLJANJE MINISTRA

Slučaj dodijeljeni stan: Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo je predmet protiv ministra Banožića

9.11.2021. u 13:36/ RTL Vijesti/Hina

Nakon što je obavljeno da je ministar navodno samo nekoliko dana otkako je stupio na dužnost dodijelio de facto sam sebi stan, iz MORH-a su to demantirali

Nakon što je tjednik Nacional objavio da je ministar obrane Mario Banožić prije dvije godine de facto dodijeli sam sebi državni trosobni stan u strogom centru Zagreba i to kako bi na posao "išao pješice", a pritom je stan i uređen za oko 200.000 kuna, reagiralo je u utorak i Povjerenstvo za sukob interesa koje je otvorilo predmet protiv ministra. 

"Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je na temelju članka objavljenom u Nacionalu otvorilo predmet protiv ministra Banožića", rekla je  glasnogovornica tog povjerenstva Martina Jurišić.

Pojasnila je i da će sada taj predmet "ići u normalnu obradu" tj. prikupljat će se podaci i dokumentacija kako bi se utvrdilo činjenično stanje, a nakon toga će ići na sjednicu Povjerenstva na kojoj će se donijeti odluka o pokretanju ili ne pokretanju postupka.

Image
REAKCIJA NA TEKST

MORH: 'Nije istina da je ministar Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 kvadrata u centru da na posao može ići pješice'

Image
REAKCIJA NA TEKST

MORH: 'Nije istina da je ministar Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 kvadrata u centru da na posao može ići pješice'

Nacionalov izvor tvrdi da je Banožiću stan dodijeljen samo nekoliko dana nakon što je postao ministar uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva obrane u utorak su reagirali priopćenjem i naveli da nije istina da je ministar "sam sebi dodijelio stan od 92 kvadrata", da je stan dobio temeljem dužnosti koju obavlja te ovisno o broju članova svoje obitelji. S obzirom na to da Banožić ima troje djece, tvrde iz MORH-a, ima pravo na veći stan. 

Za potrošene novce koji su otišli na uređenje naveli su da je stan bio prazan i zapušten, a u njega se nekoliko puta i provaljivalo.

Upravo se čita

Image
'24 sata bez kompromisa'

Skuplja se novac za dječji odjel dubrovačke bolnice. Kako se iz tuge izrodio val dobrih dijela?

Više s weba

Pročitajte još

Image

Veliki požar zahvatio Kinu

Više s weba