OGLAS

monstrum na slobodi

Slučaj silovatelja pasa za dva tjedna ide u zastaru. Prijatelji životinja zazivaju premijera da intervenira

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Bivši zaposlenik Europskog parlamenta trenutno je pritvoren u Belgiji. U njegovu su stanu u Zagrebu prije osam godina našli stotinjak DVD-ova i CD-ova s fotografijama pasa u seksualnim pozama s muškarcima i opise spolng zlostavljanja svojih pasa. Udruga Prijatelji životinja zatražila je da se što prije nađe zakonsko rješenje prema kojemu bi se Ivor Ivanišević izručio Hrvatskoj

6.9.2023. u 11:24/ Hina

"Hrvatske institucije moraju spriječiti odlazak slučaja u zastaru. Zato apeliramo na premijera Plenkovića da žurno pronađe zakonsko rješenje da se Ivor Ivanišević izruči Hrvatskoj najkasnije za dva tjedna. Zabrinjava mogućnost da na slobodi ostane opasna osoba i počinitelj teških kaznenih djela", stoji u priopćenju. 

Ivor Ivanišević je zaposlenik Europskog parlamenta, na čijoj je zagrebačkoj adresi policija prije osam godina pronašla stotinjak DVD-ova i CD-ova te pet adresa e-pošte s kojih je slao fotografije pasa u seksualnim pozama s muškarcima i opise spolnog zlostavljanja svojih pasa.


U odsutnosti je osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Image
zaposlen u europskom parlamentu

Konačno uhićen silovatelj pasa iz Zagreba: Nalazio se u Njemačkoj, sad je u pritvoru u Belgiji

Image
zaposlen u europskom parlamentu

Konačno uhićen silovatelj pasa iz Zagreba: Nalazio se u Njemačkoj, sad je u pritvoru u Belgiji

Iako je bio pritvoren u Belgiji u svibnju ove godine, tamošnje vlasti nisu ga izručile Hrvatskoj, zbog čega postoji opasnost da 21. rujna nastupi apsolutna zastara. Zbog toga Prijatelji životinja od premijera traže hitan sastanak predstavnika svih relevantnih institucija u nalaženju rješenja za sankcioniranje Ivaniševića. 

"Nedvojbeno je dokazano da je Ivanišević mučio i silovao pse te sve dokumentirao videodokazima. Pse je izgladnjivao i uvjetovao im hranu i vodu samo nakon što mu dopuste silovanje. Izmučeni i izgladnjeli psi, s vidljivim ožiljcima i ozljedama, zbrinuti su u zagrebačkom skloništu Dumovec gdje je kujica kasnije podlegla ozljedama”, rekla je koordinatorica projekata u udruzi Prijatelji životinja Snježana Klopotan Kačavenda.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica jučer je izjavio da ministarstvo ne igra nikakvu ulogu u slučaju silovatelja pasa.

''Kada govorimo o Europskom uhidbenom nalogu govorimo o komunikaciji pravosudnih tijela. Mi kao ministarstvo nemamo nikakvu ulogu, već je isključivo riječ o komunikaciji sudova. U ovom trenutku nemam detaljnijih informacija, o tome bi trebao nešto reći sud koji je izdao Europski uhidbeni nalog temeljem kojeg trebaju postupati nadležna tijela druge države'', kazao je.


Prijatelji životinja napominju da je građanima neshvatljivo da hrvatske institucije ne mogu okončati ovaj postupak tako da se zadovolji pravda i spasi ugled Hrvatske. Ta udruga podsjeća da je prije četiri mjeseca poslali Ministarstvu pravosuđa prijedloge izmjena Kaznenog zakona prema kojima bi se zatvorska kazna za spolno zlostavljanje životinja i distribuiranje materijala s takvim sadržajem podigla na pet godina. Kaznu od jedne godine smatraju premalom jer omogućava kratki zastarni rok.

"Sramotno je što takva osoba i dalje radi u Europskom parlamentu i godinama uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj", rekla je Klopotan Kačavenda.

POGLEDAJTE VIDEO Od silovatelja pasa koji bi mogao na slobodu, do najbolje svjetske fotografije - ovo je Direktov RTG Dana

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
OPREZ!

VIDEO Muškarac čekao djecu ispred škole u Pazinu i govorio im da uđu u njegov auto. Oglasila se i policija


Više s weba