OGLAS

BROJKE NE LAŽU

Hrvati su jedan od najnesretnijih naroda Europske unije! Muče nas financije, budućnost...

21.11.2019. u 7:00/ Maja Oštro Flis

Tužne pjesme, ali i loše vrijeme kao da nam trljaju sol na ranu


Hrvati su duboko nezadovoljna i nesretna nacija. Nismo sretni ni na osobnom, ni na financijskom planu. Barem tako pokazuju rezultati ovogodišnjega Eurostata o zadovoljstvu života u Europskojuniji gdje smo pri dnu. Zašto smo daleko od sretnog europskog prosjeka i koliko nam zapravo treba za sreću?

Tužne pjesme, ali i loše vrijeme kao da nam trljaju sol na ranu. Sada je i službeno, Hrvati su jedan od najnesretnijih naroda Europske unije.


Podaci Eurostata ne lažu, na ljestvici od 25 europskih zemalja prvo, najsretnije mjesto, zauzeli su stanovnici Belgije. Drugi su Nizozemci, treći Austrijanci s visokih 76 posto. Oni su iznad EU prosjeka, koji iznosi 62 posto. Hrvati, nesretni na samom začelju s 41 posto.

Od nas su nezadovoljniji kvalitetom života samo Bugari i Letonci, najnesretniji narod u Europi. Anitu Freimann, koja je doktorirala na ekonomiji sreće, rezultati pretjerano ne iznenađuju.

"Najviše smo nezadovoljni ekonomskim dijelom. U tome je tajna, u očekivanjima od  budućnosti... Naši građani ne očekuju pretjerano svijetlu budućnost, to oblikuje njihovu sadašnjost", rekla je Anita Reimann, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Najbolnija točka hrvatskoga nezadovoljstva, uz financijsku situaciju, jest odnos prema drugima, ali i prema sebi. Stručnjaci kažu, sreća je tu, samo ju treba prepoznati.

"Pitati se tko sam i što sam, kamo želim stići u životu, kako raditi na sebi, prestati druge kritizirati, više se okrenuti premasebi. Jako je važno pokušati se smijati. Osmijeh je ljekovita injekcija sreće", dodala je Freimann.


I čini se - dobrodošao lijek protiv loše statistike.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
SUPERSTAR

Dino oduševio izvedbom Čolićeva hita, a Severina primijetila detalj: 'Ne vidim ti frizuru, ličiš mi na mog sina'


Više s weba