NISU ZNALI DA JE MASON?

SOA za RTL o Jeleniću: 'Zakon ne predviđa sigurnosnu provjeru za glavnog državnog odvjetnika!'

Image
Foto: PIXSELL

SOA sigurnosne provjere provodi na zahtjev drugih tijela uz suglasnost provjeravane osobe, odgovorili su iz Agencije

Sigurnosno-obavještajna agencija u odgovoru RTL-u o sigurnosnoj provjeri glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića odgovorila je kako oni po zakonu nemaju obvezu provjere glavnog državnog odvjetnika te da sigurnosne provjere provode na zahtjev drugih tijela. 

"Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), iz zakonskih i sigurnosnih razloga, ne komentira sigurnosno-obavještajna postupanja", odgovorila je SOA na pitanje jesu li imali informaciju da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u masonima i je li to otkrila sigurnosna provjera te je li Jelenić prijavio da je u masonima. 

"Načelno Vas možemo izvijestiti da Zakon o sigurnosnim provjerama i Zakon o državnom odvjetništvu ne predviđaju obvezu provođenja sigurnosnih provjera za glavnog državnog odvjetnika", odgovorili su RTL-u iz SOA-e iz čega se može zaključiti da Jelenić nije ni prošao sigurnosnu provjeru prije nego je došao na funkciju glavnog državnog odvjetnika. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SOA sigurnosne provjere provodi na zahtjev drugih tijela"

Iz SOA-e su objasnili i kada provode sigurnosne provjere. 

"Isto tako, sukladno Zakonu o sigurnosnim provjerama, SOA sigurnosne provjere provodi na zahtjev drugih tijela, uz pisanu suglasnost provjeravane osobe, a izvješća o rezultatima sigurnosne provjere dostavlja podnositelju zahtjeva", zaključili su u odgovoru iz SOA-e. 

Upravo se čita

Image
Božićna bajka

Salaj za Danas: 'Drvene figure radio je umjetnik iz Njemačke, imamo erije u bojama...'

Podsjetimo, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je danas da očekuje ostavku glavnog državnog odvjetnika nakon što je otkriveno da je mason. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

U posljednja 24 sata 219 novozaraženih. Preminulo 6 osoba, na respiratoru ih 10

Više s weba