CIJENE VARIRAJU

Apartmani se već bukiraju za ljeto- u Rogoznici apartman tik uz more i od 70 eura, na Hvaru od 80. Imamo i druge cijene!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Cijene ove godine zaista variraju, no imajte na umu da je u toj varijaciji cijena zaista puno faktora – od blizine plaže pa sve do samog izgleda apartmana. Oni noviji i ljepši objekti drže cijenu te se brzo razgrabe, dok oni stariji budu nešto jeftiniji

27.3.2023. u 17:10/ Danas.hr

Brojni građani zbog visokih cijena režija, hrane i generalno života strahuju da si ove godine možda neće moći priuštiti ljetovanje. Iako je tek kraj ožujka, već sada se traže apartmani i smještaj za nadolazeće ljetne mjesece koji su pred nama.

Ono što se svi pitaju jest kakve će biti cijene smještaja ove godine i hoće li iznajmljivači, kao i sve u državi, poskupjeti?

Od 40 do 110 eura

Cijene ove godine zaista variraju. Dok neki nude smještaj po relativno prihvatljivim cijenama ispod 100 eura po danu, kod nekih se cijene penju iznad 100 eura. Primjerice, u periodu od 20. srpnja do 28. kolovoza, jednosobni apartman na otoku Pašmanu platit ćete 60 eura, dok ćete za trosobni morati izdvojiti 80 eura. U istom se terminu u Karinu Gornjem nudi moderni novouređeni apartman 2+1 za 110 eura. U Rogoznici pak ćete apartman koji se nalazi tik uz more platiti 70 eura po noćenju, a za istu ćete cijenu noćiti i u Turnju kraj Biograda na Moru, piše Net.hr.

Image
KOLIKO IZDVOJITI ZA USKRSNI STOL?

Usporedili smo cijene proizvoda u Zagrebu i Münchenu. Rezultati bi vas mogli iznenaditi

Image
KOLIKO IZDVOJITI ZA USKRSNI STOL?

Usporedili smo cijene proizvoda u Zagrebu i Münchenu. Rezultati bi vas mogli iznenaditi

U Rogoznici ćete tik uz more apartman u koji stane do 6 osoba u lipnju i rujnu platiti 110 eura po danu, dok se u sezoni odnosno u srpnju i kolovozu isti apartman naplaćuje 125 eura po danu. Krajem lipnja i početkom srpnja na otoku Žirje primjerice nudi se apartman 2+2 izgrađen 2022. godine po cijeni od 80 eura, što je sasvim pristojna cijena s obzirom na to da boravite u novogradnji. U istom periodu u mjestu Bibinje kraj Zadra, dvosobni apartman platit ćete oko 100 eura.

U okolici Zadra u tom periodu mogu se pronaći apartmani gdje ćete noćenje platiti 50 eura.

Planirate li ljetovati negdje na otocima, primjerice na našem prekrasnom Hvaru, cijene i tamo dakako ovise o periodu u kojem dolazite. Primjerice, u Starom Gradu moderno opremljen apartman za dvije osobe od 1. lipnja do 14. lipnja platit ćete 80 eura, dok će cijena od 15. lipnja do 30. lipnja biti 90 eura. U srpnju i rujnu isti apartman naplaćuje se 110 eura, od 1. rujna do 15. rujna cijena pada na 90 eura dok ćete od 16. rujna do 30. rujnaplaćati 80 eura.

U Supetru na Braču pak se apartman početkom srpnja može pronaći po cijeni od 60 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su srpanj i kolovoz najskuplji mjeseci, ako dobro pretražite, mogli biste i u tim mjesecima pronaći povoljne cijene smještaja pa tako postoji i oglas u kojem se apartman u periodu od 4.-14. kolovoza u Karinu Gornjem nudi za samo 40 eura.

U Senju ćete primjerice apartman za tri osobe u rujnu platiti 60 eura, dok će cijena istoga u srpnju i kolovozu biti 70 eura.

Čeka nas rekordna godina?

Cijene ove godine zaista variraju, no imajte na umu da je u toj varijaciji cijena zaista puno faktora – od blizine plaže pa sve do samog izgleda apartmana. Oni noviji i ljepši objekti drže cijenu te se brzo razgrabe, dok oni stariji budu nešto jeftiniji.

Inače, za nadolazeću sezonu predviđa se da bi mogla biti jako dobra unatoč visokoj inflaciji i poskupljenjima, a u prilog nam svakako ide to što smo postali dio Schengenskog prostora te su sada granice sa zemljama EU-a ukinute. To bi moglo pozitivno utjecati na dolazak turista iz Europe, a posebice na dolazak turista iz susjednih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
UPRAVO ODLUČENO

Hrvati oslobođeni svih optužbi u Zambiji: 'Djeca idu s nama u Hrvatsku!'

Neki smatraju da bi čak mogao pasti rekord iz famozne 2019. godine, odnosno da bismo mogli prijeći brojku od 20 milijuna gostiju, piše Net.hr.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SLUČAJ ZAMBIJA

Iz Sabora stižu reakcije na oslobođene Hrvate. Piletić: 'Organizirat će se najbrži mogući transfer u domovinu'

Više s weba