novonastala situacija

Split bez kormilara otvorio je brojna pitanja: Mogu li čekati projekti i što u slučaju izvanredne situacije?

11.4.2022. u 21:20/ Dragana Eterović

Iz Županije uvjeravaju da projekt uređenja istočne obale nikada nije kočeno

Rupa u zakonu i Split bez kormilara - tako bi se ukratko mogla opisati novonastala situacija u Splitu. Ostavke su dali Ivica Puljak i njegovi zamjenici. Vlada tek treba poslati svog povjerenika. Mogu li čekati projekti i što u slučaju izvanredne situacije?

Radovi na istočnoj obali polako napreduju. Iako jedan jedini štand i dalje stoji tamo. Bageri su i na tržnici, u čije se uređenje krenulo prije nekoliko mjeseci.

“I dolje na stanici isto se radi i to će sigurno biti ljepše nego prije. Samo tako naprijed“, komentirala je Ana iz Splita. 

“Ako sve bude završeno kako su obećali do svetoga Duje onda će biti super, ako ne bude onda trebamo vidjeti dokad će to trajati'', rekao je Splićanin Alen Brajković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se da ostale službe imaju svoj zadatak i da će ispuniti očekivanja građana, do dolaska povjerenika. Tako je, makar ovo što su započeli.“, kazao je Ivan Vuko iz Splita. 

Iz Županije uvjeravaju da projekt uređenja istočne obale nisu nikad kočili. 

Upravo se čita

Image
BORBA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Ministar Malenica: 'Država je jaka i učinkovita onoliko koliko štiti ranjive skupine'

“Splitsko dalmatinska županije ne da pomaže, nego je dala sve od sebe da oni taj projekt ostvare. A na gradu Split je odgovornost zašto je toliko dugo trebalo“, izjavio je Stipe Čogelja, zamjenik župana splitsko-dalmatinskog.

Dojučerašnji gradonačelnik, danas profesor i kandidat za gradonačelnika, tvrdi - sve ide svojim tempom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Projekti najvažnije koje smo započeli neće i ne bi trebali stati. Mi smo osigurali kroz ovo razdoblje od kad smo najavili I dali ostavku da se ti projekti nastave i da funkcioniraju'', rekao je Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita.

Image
VRTE SE NOVA IMENA

Bivši dekan splitske 'Medicine' bit će HDZ-ov kandidat za nadolazeće izbore u Splitu?: 'Malo ste me šokirali tom informacijom'

Image
VRTE SE NOVA IMENA

Bivši dekan splitske 'Medicine' bit će HDZ-ov kandidat za nadolazeće izbore u Splitu?: 'Malo ste me šokirali tom informacijom'

Pravni stručnjaci tvrde - drame nema. 

“Povjerenik ionako ima samo sužene ovlasti odlučivanja o stvarima koje ne trpe odgodu . Takve stvari su takve prirode da se ne može dogoditi značajnija šteta u narednih tjedan dana ukoliko u tom razdoblju povjerenik ne bude imenovan “, kazao je Mirko Klarić, profesor na Pravnom fakultetu u Splitu.

No nije Split u potpunosti obezglavljen, Gradsko vijeće još postoji. Povjerenik stiže čim ga izabere Vlada. Samo je pitanje hoće li to biti ovaj ili idući tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOMAŠEVIĆ NA SKLISKOM TERENU

Pada li ukidanje mjere roditelj-odgajatelj na Ustavnom sudu? Pravni stručnjak Mato Palić otkriva dvojbe

Više s weba