završio na hitnoj

Stiže inspekcija u OŠ Biograd! Roditelji pretučenog dječaka traže ostavku ravnatelja: 'Ovo se neće zataškati'

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Pretučeni dječak u ponedjeljak nije bio u školi, a do daljnjega će nastavu pratiti on line

26.9.2022. u 20:59/ RTL Vijesti

Nakon što je učenik petog razreda pretučen u Osnovnoj školi Biograd, Ministarstvo znanosti i obrazovanja šalje inspekciju, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, iza zatvorenih vrata školskog toaleta 10 starijih dječaka tukli su 11-godišnjaka, gazili ga po licu na podu. Nasilje je prekinula profesorica engleskog jezika. Međutim roditelji su za sve saznali tek kad je dječak došao kući. Zbog bolova u trbuhu odveli su ga u bolnicu gdje je zadržan na promatranju.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija ravnatelj škole Joško Brtan o tome nije službeno obavijestio Ministarstvo iako se sve dogodilo u školskim prostorijama za vrijeme malog odmora. Inspekcija će u školu biti upućenih idućih dana, a dječakovi roditelji da će ustrajati u zaštiti svog djeteta i sudskim putem.

"Odlučili smo ići oštro, ovo se zataškati neće. Nećemo to dopustiti. Tko je čiji sin i čiji je otac na funkciji, mene ne zanima, ali nema šanse da će ikada više to ići na štetu nekog djeteta kao što se to dogodilo u slučaju našeg sina", kazala je majka 11-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA PROVODI IZVIDE

Roditelji zabrinuti zbog vršnjačkog nasilja u školi u Biogradu: 'Stravično je da se takvo što događa'

Image
POLICIJA PROVODI IZVIDE

Roditelji zabrinuti zbog vršnjačkog nasilja u školi u Biogradu: 'Stravično je da se takvo što događa'

Iako škola u slučaju vršnjačkog nasilja mora o tome obavijestiti roditelje, policiju i centar za socijalnu skrb, to se u ovom slučaju nije dogodilo.

"U rukama upravo držim papir iz kojega se vidi kako je prva prijava policiji stigla iz biogradske hitne, a potom od mog supruga koji ih je na svoju ruku zvao dok sam ja bila s malenim u bolnici u Zadru. Dakle, sve što se prijavilo vezano uz nasilje nad našim sinom, od policije do dječje psihologinje, poduzeli smo mi sami! Škola ga je poslala na nastavu kao da se ništa nije dogodilo.

Upravo se čita

Image
OKUPLJANJE NA ULICAMA

VIDEO Rastu napetosti na sjeveru Kosova. U Sjevernu Mitrovicu ušlo 200 naoružanih specijalaca

I zato u ovom trenutku tražimo da ravnatelj odstupi sa svoje dužnosti jer očito nije sposoban obavljati taj posao. Zaista je nedopustivo da on javno izjavljuje kako mu tajnica mora pročitati protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima", kazala je dječakova majka.

Pretučeni dječak u ponedjeljak nije bio u školi, a do daljnjega će nastavu pratiti on line dok dječja psihologinja ne utvrdi da je spreman za povratak u školu, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba