PROMJENA VREMENA

Što se to sprema? Nevrijeme prijeti Hrvatskoj, izdano upozorenje meteoalarma: 'Zaštitite sebe i imovinu'

Image
Foto: Miroslav Lelas/Goran Stanzl/PIXSELL/DHMZ/Ilustracija

'Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom'

25.9.2022. u 9:28/ RTL Vijesti

Za danas je na snazi izdano narančasto upozorenje od strane DHMZ-a na količinu kiše u gospićkoj regiji, a ponajprije u Gorskom kotaru te na jake udare vjetra za područje Kvarnera i Kvarnerića kao i sjeverne Dalmacije.

Inače, narančasta boja znači da je "vrijeme opasno". Moguće je da oborina bude više od 100 mm, kažu u DHMZ-u, a na svojoj internetskoj stranici prenosi Ravnateljstvo civilne zaštite RH.

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Pripremite kišobrane: Kiša nas očekuje danas, ali i u narednom tjednu

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Pripremite kišobrane: Kiša nas očekuje danas, ali i u narednom tjednu

"Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni su uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", istaknuli su prognostičari.

Na području Kvarnera i Kvarnerića te sjeverne Dalmacije moguće je jako, mjestimice i vrlo jako jugo s najjačim udarima vjetra od 35 do 50 čvorova (65 do 95 km/h).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti, pa ako putujete, pratite informacije o prometu", poručuju iz Ravnateljstva civilne zaštite RH.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tvrtka iz Lošinja dijeli stipendije

Više s weba