OGLAS

NOVI SKANDAL

Što se zbiva u zagrebačkim vrtićima? 'Dijete je dvaput slomilo nogu, ravnateljica je sve pokušala zataškati'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Prema riječima nekadašnjeg domara, majci su iz vrtića rekli da je njezino dijete osljetljivo i da je zato palo dva puta i slomilo nogu

8.9.2023. u 17:42/ Danas.hr

Bivši domar jednog zagrebačkog vrtića progovorio je o skandalu koji se dogodio dok je još uvijek bio njegov zaposlenik. Naime, tvrdi da je isto dijete dva puta u pola godine slomilo nogu u vrtiću i to zbog oštrih opruga koje su stajale u dvorištu gdje se djeca igraju, a ravnateljica je sve pokušala zataškati.

"Po igralištu su bile opasne neispravne sprave koje su se u jednom trenutku maknute, ali su ostale opasne i oštre opruge koje su držale te sprave. Odgajateljice kao i mi domari upozoravali smo ravnateljicu Silviju Zlatar da opruge treba ukloniti, no ona je tada mislila kako to nije bitno", ispričao je za Zagreb info.


Kaže da im je ravnateljica naredila da rade poslove vezane uz uljepšavanje vrtića poput bojanja ograde i uređenja cvjetnjaka. No, kada je dijete drugi put slomilo nogu, očajni su roditelji tražili objašnjenje, a prema riječima bivšeg zaposlenika, vrtić je cijelu priču pokušao zataškati.

Image
DOBILA SAMO OPOMENU

Štiti li sustav dovoljno djecu? Odgajateljica koja im je usta ljepila trakom mogla bi se vratiti na posao: 'Nepojmljivo'

Image
DOBILA SAMO OPOMENU

Štiti li sustav dovoljno djecu? Odgajateljica koja im je usta ljepila trakom mogla bi se vratiti na posao: 'Nepojmljivo'

"U vrtiću su joj rekli kako je njezino dijete osjetljivo te je zato palo dva puta i slomilo nogu. Majka je tražila video zapis s kamera na što joj je ravnateljica rekla da na tom mjestu ne postoje kamere što je laž", objasnio je.

Majka je zaprijetila da će pozvati inspekciju kako bi ispitala što se zapravo dogodilo, a ravnateljica je navodno naredila domaru da brusilicom makne opasne opruge da ih inspekcija ne zatekne u dvorištu.

Nekadašnji djelatnik tvrdi da je ravnateljica od njega tražila i da izvuče snimke kamera, ali tek 15 dana nakon djetetovog pada. Snimka pada je naravno u tom trenutku bila izgubljena budući da je interval brisanja materijala s kamera 14 dana.

Iz vrtića još nisu komentirali navode o ovom slučaju.


Ova vijest stiže samo nekoliko dana nakon što je u javnost procurio slučaj iz drugog vrtića u kojem je odgajateljica stavljala ljepljivu traku djeci na usta i navodno im oko trbuha vezala jastuke. Prošla je s opomenom te je na bolovanju i teoretski bi se mogla vratiti na posao.

Detalje mučnog slučaja ispričala je majka koja je odgajateljicu prijavila inspekciji.

"Ravnateljica me pozvala na sastanak. Tamo je bila i psihologinja. Rekle su mi da se po svim saznanjima i prikupljenim dokazima utvrdilo da se mom djetetu zalijepila traka na usta i to ne u svrhu igre, nego kao kazna. To se dogodilo kada su sjedili za stolom. On se beljio i rekao neku prostu riječ i u tom je trenu teta zalijepila traku na usta mome djetetu i još jednom dječaku", ispričala je pred našom kamerom.

Ravnateljica je kontaktirala ministarstvo i druge nadležne službe, a obratila im se i majka.


Upravo se čita

Image
ŠTO NA BRDU SMRDI?

Stručnjakinja o Jakuševcu: 'Da radim u Čistoći ne bih se još kamionom penjala na odgalište. Ekoterorizam? I to je moguće'

Prosvjetna inspekcija je reagirala nakon dva tjedna te potvrdila da je odgajateljica njenom djetetu zaista zalijepila selotejp na usta. Ravnateljica joj je pak javila da će odgajateljica i dalje raditi u vrtiću.

"Imala sam trunku nade da će institucije odraditi svoje i zaštiti djecu, ali se to, nažalost, nije dogodilo", kazala je razočarana majka.

POGLEDAJTE VIDEO: Majka djeteta kojem je odgajateljica stavljala selotejp na usta: 'Imao je noćne more, a ona će i dalje raditi u vrtiću'

Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DOSJE JARAK'

Najveća bol koju roditelj može iskusiti: Ljerki je mezimica izdahnula na rukama, bol je preživjela uz Zvonka


Više s weba