SPORO PRAVOSUĐE

Što vam se dogodilo u životu proteklih 11 godina? Tada je protiv Sanadera podignuta optužnica, sudi mu se i d...

15.7.2022. u 19:33/ Marina Brković

Državi po presudama duguje 74 milijuna kuna. Suđenje se nastavlja u srijedu, ali bez Sanadera jer je idućih 10 dana na rehabilitaciji koljena u toplicama

Sa štakom u ruci i maskom na licu Sanader je stigao na suđenje. Treći put za istu stvar – aferu Hypo.

"Gospođo predsjednice Vijeća, poštovano Vijeće, ne smatram se krivim", rekao je Ivo Sanader.

Ne smatra se krivim za ratno profiterstvo. Da je prije 27 godina s Hypo bankom dogovorio zajam za zgrade veleposlanstva i dobio proviziju od 3,6 milijuna kuna. Dva puta je osuđen, presude su poništili Ustavni i Vrhovni sud.

"Ovo je za nas novo suđenje. Prezentirat ćemo iste dokaze. Ponovno ih obrazložiti sudu i očekujemo osuđujuću presudu", rekla je Marija Vučko, zamjenica ravnateljica USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se čudim da kolegica zamjenica ravnateljice Uskoka može reći da njih u stvari ne zanimaju stavovi Ustavnog i Vrhovnog suda. To je nedopustivo", kaže Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera.

Image
PRAVO NA TERAPIJU

Umjesto u zatvoru, Ivo Sanader ponovno u luksuznom apartmanu u Krapinskim Toplicama

Image
PRAVO NA TERAPIJU

Umjesto u zatvoru, Ivo Sanader ponovno u luksuznom apartmanu u Krapinskim Toplicama

Po sudnicama već desetljeće. Bivši premijer i čelnik HDZ-a tereti se za čak pet afera. Osim ove za Hypo, tu su afera Planinska za koju je zbog korupcije osuđen na 6 godina zatvora. Baš kao u slučaju Ina-MOL. U aferi Fimi Media za izvlačenje novca iz državnih institucija dobio je sedam godina, a jedino je oslobođen za slučaj HEP-Dioki. Od podizanja prve optužnice, i to upravo za aferu Hypo, prošlo je čak 11 dugih godina.

Upravo se čita

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Hrvati velikom većinom protiv obuke Ukrajinaca u RH

Za to vrijeme postali smo članica Europske unije. Izgradili smo Pelješki most. Promijenila su se tri predsjednika i četiri Vlade, bili smo drugi na svijetu u nogometu, a popis je pokazao da nas je 400 tisuća manje. Velike promjene i u životima građana.

"Prije 11 godina sam imao 11 godina. Dakle, u međuvremenu sam završio osnovnu, srednju, upisao fakultet. Evo, sad završavam fakultet i upisat ću diplomski", kaže Kian Bigović Vili iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što sam dobila dvije krasne unučice, a ostalo sve svojim tokom ide. Na poslu manje više isto, još sam u braku", kaže Snježana iz Zagreba.

"Postala sam baka. Sretna sam, dobri su mi", kaže Marija iz Zagreba.

"Pa evo sin se ženi, gnijezdo se prazni i tako", kaže Stankica iz Zagreba.

"A ništa posebno, osim što sam otišao u mirovinu, dobro je", rekao je Stanislav iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljenik je i Sanader. Koliko mu iznosi mirovina, Sanader je rekao da ne zna točno jer se ovršuje. Prije ovrhe je, kaže, bila oko 8 i pol tisuća kuna. Na svoje ime, rekao je, nema imovine.

A državi po presudama duguje 74 milijuna kuna. Suđenje se nastavlja u srijedu, ali bez Sanadera jer je idućih 10 dana na rehabilitaciji koljena u toplicama.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba