I DALJE NA SNAZI

Stožer do kraja godine produljio obavezu nošenja zaštitne maske u ljekarnama i bolnicama

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Odnosi se i na privatne i na javne zdravstvene ustanove, ali i na ustanove socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom i posjetitelji korisnicima

1.12.2022. u 11:47/ Danas.hr

Maske u ljekarnama i drugim zdravstvenim ustanovama obaveza su sve do 31. prosinca, stoji u izmijenjenoj odluci o upotrebi zaštitne maske koju je Stožer civilne zaštite RH donio 30. studenog 2022. godine.

U njoj stoji da su medicinske maske ili maske za lice obvezni koristiti na ispravan način, tako da cijelo vrijeme dok se nosi maska prekriva usta i nos: zaposlenici u zdravstvenom sustavu, odnosno u zdravstvenim ustanovama, trgovačkim društvima koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i kod privatnih zdravstvenih radnika; pacijenti i sve osobe koje, iz bilo kojih razloga, dolaze u prostore zdravstvenih ustanova i trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost te prostore privatnih zdravstvenih radnika te zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom i posjetitelji korisnicima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Transformacija

Pogledajte kako je Zavadlav izgledao kada je uhićen, a kako izgleda danas

Više s weba