'Nerazumno i sramotno'

Studentski zbor traži smjenu svog predsjednika iz HDZ-a koji je na 'doslovno sitnice' potrošio 700.000 kuna

Image
Foto: Facebook/Mihovil Mioković

Optužuju ga za neprilično trošenje, za narušavanje ugleda Studentskog zbora, pišu da je troškove "odobravao sam"

29.9.2021. u 13:25/ RTL Vijesti

Jedna od vijesti dana jučer je bila objava da je 24-godišnji Mihovil Mioković, inače član HDZ-a, u svojstvu predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu u dvije godine potrošio 700.000 kuna. 

"Mislim da je puno efektivnije kada sve dam crno na bijelo, sve financije, sve na što sam stavio potpis, jer ovo su doslovno sitnice, računi neki od 100 kuna pa oni do 150.000 kuna", prenio je Mikovićevu izjavu Telegram.

Bila je riječ, primjerice, o dva MacBooka od 44.344 kuna, o mobitelu od "osam tisuća kuna", o kožnoj torbi za laptop "sniženoj na 1000 kuna", o komunikacijskim treninzima za njega od 9600 kuna i sličnom.

Mioković je inzistirao na tome da ništa od svega navedenog ni po čemu nije sporno. Na Facebooku je objavio sve fakture. Studentski zbor danas je objavio na Facebooku "Zahtjev za opozivom" svog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao studentski predstavnici dužni smo reagirati i poslati poruku da nam je ovakvo ponašanje i rasipništvo neprihvatljivo, to nije Studentski zbor, to nisu studentski predstavnici!", stoji u objavi na društvenoj mreži skupa s uskličnikom na kraju.

Napisali su da nisu znali za Miokovićevo "nerazumno i neprilično trošenje" novca Studentskog zbora "koje je predsjednik samostalno odobravao". Nabrojali su za niz stavki da trošenje novca na njih nije potvrdila Skupština Studentskog zbora, za pojedine stavke, pak, da se dotična oprema nije koristila za njihove projekte "niti su voditelji projekata tražili njihovo financiranje". 

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

DANAS OD 19 SATI! Otkrivamo! Pacijenti u problemima - ostaju bez pomagala

Image
crno na bijelo

Pogledajte na što je HDZ-ov šef Studentskog zbora potrošio čak 700 tisuća kuna: 'Ovo su doslovno sitnice'

Image
crno na bijelo

Pogledajte na što je HDZ-ov šef Studentskog zbora potrošio čak 700 tisuća kuna: 'Ovo su doslovno sitnice'

"U lipnju 2021. godine predsjednik Studentskog zbora samostalno je naručio dodatne promotivne materijale u iznosu od 185.869,06 kn bez odobrenja Skupštine i informiranja kolega", navodi se dalje:

"Ovim sramotnim poslovanjem i našom neupućenošću (ali ne zbog nezainteresiranosti, već zbog Predsjednikove oholosti da djeluje sam), neupitno je, i potpuno opravdano, narušen ugled studentskih predstavnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog svega navedenoga smatramo da kolega Mioković treba odstupiti s mjesta predsjednika i povući kandidaturu za idući mandat", naveli su i objavu zaključili da su 
Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu uputili prijedlog za opozivom Miokovića s mjesta predsjednika "zbog narušavanja ugleda Studentskog zbora i nesavjesnog upravljanja financijama".

Više s weba

Pročitajte još

Image

Capak o brojkama

Više s weba