PRIVREMENA MJERA ZABRANE

Sud zabranio portalu H-alter nastavak objavljivanja tekstova o Poliklinici za zaštitu djece i mladih: 'To je cenzura'

Image
Foto: Screenshot

'Mi smo već kontaktirali odvjetnicu, sutra ili prekustra ćemo se naći pa ćemo dogovoriti strategiju', kazao je urednik H-altera

22.9.2021. u 21:28/ M.D.

Portal Direktno.hr objavio je da je Općinski građanski sud u Zagrebu, po sucu Andriji Krivaku, radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ravnateljice Poliklinike Gordane Buljan Flander odredio u utorak privremenu mjeru zabrane objavljivanja sadržaja u kojima se iznose informacije koje se odnose na dostojanstvo, profesionalni rad i profesionalna dostignuća predlagatelja osiguranja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Gordane Buljan Flander.

Privremena mjera zabrane izdana je temeljem Ovršnog zakona Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu - izdavaču neprofitnog portala H-alter, a ostaje na snazi do pravomoćnog okončanja postupka koji su predlagatelji osiguranja dužni pokrenuti radi opravdanja navedene privremene mjere ili do drugačije odluke suda na prijedlog predlagatelja ili protivnika osiguranja.

Toni Gabrić, urednik H-altera za RTL.hr kazao je da su jučer dobili informacije da im je nešto ostavljeno u e-pisarnici suda te da se radi o zahtjevu Poliklinike i njihove odvjetnice. Kazao je kako će sutra podignuti i detaljno pogledati mjeru koju je propisao Općinski građanski sud u Zagrebu. 

"To što se traži od nas je drugo ime za cenzuru. Kod nas po Ustavu cenzura nije dopuštena pa se pronalaze drugi načini poput ovrhe da se provede nešto što je nedopustivo. Što bi bilo da smo to objavili na novinama? Bi li se novinare tražilo po šupama, vlasnika tih novina i spaljivalo ih se po ulicama?", pita se Gabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privremena mjera određena je bez očitovanja protivnika osiguranja, tj. izdavača i održavanja ročišta, a izdavač - Udruga za nezavisnu medijsku kulturu ima pravo žalbe u roku od osam dana, ali žalba ne odgađa pravomoćnost rješenja.

"Mi smo već kontaktirali odvjetnicu, sutra ili prekustra ćemo se naći pa ćemo dogovoriti strategiju", kazao je Gabrić. 

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba