nema supruge ni kćeri

Suđenje Sanaderu: nitko iz obitelji nije došao, u srijedu svjedoči Šeks

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Šeks je na ponovljenom suđenju bivšem stranačkom šefu, ali i svojoj stranci, trebao svjedočiti u veljači

20.3.2018. u 14:09/ Vijesti.hr

Na ponovljenom suđenju u aferi Fimi media, za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki, u utorak nisu svjedočile majka, supruga i kćeri optuženog bivšeg premijera Ive Sanadera, a u srijedu se očekuje ispitivanje dugogodišnjeg HDZ-ova dužnosnika Vladimira Šeksa.

Sestre su se ispričale mailom, a nisu se pojavile jer su obje u inozemstvu.

Šeks je na ponovljenom suđenju bivšem stranačkom šefu, ali i svojoj stranci, trebao svjedočiti u veljači, ali je zbog obveza i obiteljskih prilika njegovo svjedočenje odgođeno.

Uz Sanadera i HDZ na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i bivši stranački rizničar i šef Carine Mladen Barišić, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca uz pomoć marketinške agencije Fimi media koja je postala sinonim političke korupcije u Hrvatskoj nakon optužbi da se preko nje, u Sanaderovo vrijeme, punio HDZ-ov crni fond, ali i džepovi stranačkih dužnosnika.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pričali smo s bivšim senatorom Rickom Santorumom o tome što zamjera Trumpu i što radi u Hrvatskoj

Više s weba