jasno i glasno

Šuica: 'Inicijativa za referendum o ukidanju financiranja stranka na tragu anarhizma'

Image
Foto: Vijesti.hr

'Koliko su demokratske političke stranke organizirane, toliko je demokratski organizirano društvo. Stoga mislim da ta ideja nije dobrodošla'

12.5.2019. u 16:10/ Hina

Plavi tim' kandidata HDZ-a za euroizbore u nedjelju u Varaždinskoj županiji predstavlja svoj program, a Dubravka Šuica komentirala je najnoviju inicijativu za skupljanje potpisa za referendum o ukidanju financiranja stranka iz državnog proračuna, koju podupire i Živi zid, rekavši da je to na tragu anarhizma na kojem je i nastao Živi zid.

Uz Šuicu HDZ-ov program za euroizbore u gradovima i općinama Varaždinske županije danas predstavljaju i kandidati Tomislav Sokol, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević.

Komentirajući prikupljanje potpisa za referendum o ukidanju proračunskog financiranja političkih stranaka, koje je u ponoć počela građanska inicijativa "Uzmite novac strankama" uz potporu stranke Živi zid, Šuica je istaknula kako to nije dobro, jer bi u tom slučaju, suprotno od onog što tvrde iz GI i Živog zida, samo oni koji su jako bogati, odnosno pojedinci, mogli kreirati političke stranke i organizirati izbore.

„Smatram da je to na tragu anarhizma na kojem je i nastao Živi zid. Mislim da to nije u redu. Koliko su demokratske političke stranke organizirane, toliko je demokratski organizirano društvo. Stoga mislim da ta ideja nije dobrodošla”, izjavila je Šuica novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je kako bi to značilo da bi samo oni koji su jako bogati, odnosno pojedinci, mogli kreirati stranke i organizirati izbore. "Smatram da to ne žele ni hrvatski građani i da je ta ideja u startu propala”, zaključila je Šuica.

Obilazak Varaždinske županije HDZ-ovi kandidati počeli su u Općini Gornji Kneginec gdje su obišli dječji vrtić, uređen sredstvima iz fondova Europske unije, a Šuica je čestitala županijskim vlasima na dobrom korištenju EU sredstava.

Upravo se čita

Image
podignuta razina sigurnosti

I španjolskom premijeru poslana bomba! Ovo je već četvrti pokušaj napada

„Imali smo priliku vidjeti vrtić u Knegincu, a vidim da je i u ostalim općinama oko Varaždina jako puno toga financirano iz EU fondova. U tom smjeru treba nastaviti, kako bi se stanovnici Varaždinske županije stavili uz bok sa svim građanima Europske unije”, poručila je.  Dodala je da je HDZ-u standard hrvatskih građana najvažniji.

„Stoga i obilazimo općine, gradove, razgovaramo s građanima i želimo im objasniti koje su važnosti ovih europarlamentarnih izbora, i općenito odluka koje se donose u Europskom parlamentu”, zaključila je Šuica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Goran Pauk rekao je da kampanjom i posjetom Varaždinskoj županiji HDZ-ovi  kandidati žele građanima objasniti važnost članstva Hrvatske u Europskoj uniji kao i sve dobrobiti i mogućnosti koje ono pruža.

„Došli smo u situaciju kojoj tražimo nadogradnju više u odnosu na postojeće stanje i to je moguće ostvariti upravo kroz Europski parlament. Vjerujemo da ćemo to i ostvariti, što podrazumijeva i više sredstava i za kohezijsku politiku, i za poljoprivredu, za malo i srednje poduzetništvo, ali i za osnovne infrastrukturne projekte koji su još uvijek potrebni, jer još uvijek nedostaju u nekim krajevima Lijepe naše”, rekao je Pauk.

„To je ono što je bitno, kako za Varaždin, tako i za bilo koju hrvatsku županiju", zaključio je.

Kandidati HDZ-a za europarlament, danas su u Varaždinskoj županiji obišli još nekoliko općina i gradova, a navečer će na skupu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu predstaviti kandidate i program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba