U Sv. Filipu i Jakovu

Susjedi proslavu rođenja djeteta prijavili kao korona party: Slavila je i teta iz vrtića, pozitivna na korona...

26.1.2021. u 18:50/ Nikolina Radić

Većina zaraženih je bila asimptomatska, a među njima je bila i jedna teta iz mjesnog vrtića

Iako brojke zaraženih u Zadarskoj županiji padaju, u Sv. Filipu i Jakovu, relativno malom mjestu, sredinom siječnja dogodio se rast od 23 novozaraženih.

Proslavu rođenja djeteta u jednoj obitelji susjedi su prijavili kao korona party. Najviše im je smetalo što je slavila i teta iz vrtića koja je čekajući rezultate testa radila, da bi se pokazalo da je bila pozitivna.

Rođenje djeteta i dolazak čestitara u kuću u jednoj obitelji u Sv. Filipu i Jakovu rezultirao je novim skokom zaraženih koronavirusom u tom mjestu kraj Biograda. Istom se prilikom zarazilo osmero mještana.

"Malo misto je to, to su prijatelji, rodila se beba, oni su se spontano okupili...a mi kao Civilni stožer nemamo mogućnosti ulaziti u nečije privatne kuće ni na privatna okupljanja, niti vidjeti koliko ima ljudi", rekla je Renata Batur, načelnica Stožera Civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SNIMKA KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU

RTL-ova snimka tuluma u Covid bolnici Dubrava izazvala zgražanje, poznati i novi detalji: Harmonikaš tamo radi kao pomoćno osoblje!

Image
SNIMKA KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU

RTL-ova snimka tuluma u Covid bolnici Dubrava izazvala zgražanje, poznati i novi detalji: Harmonikaš tamo radi kao pomoćno osoblje!

Načelnica Stožera tvrdi da su čestitari dolazili i odlazili i da ih istodobno nije bilo više od desetak, a koliko ih je kroz kuću prošlo taj dan, nije joj poznato.

"Znam, znam, sina, rodbina, je li.. A desilo se. Nemaju ljudi di ići i tako, to se zalomilo i eto", izjavio je Veljko Mikas iz Svetog Filipa i Jakova.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

"Ne znam što bi rekla, možda je tribalo malo pripaziti, ipak je tu dijete, možda nisu trebali nikakva okupljanja za sad, nego kad se smiri situacija proslavit to", rekla je Antonija Divković iz Turnja.

Većina zaraženih je bila asimptomatska, a među njima je bila i jedna teta iz mjesnog vrtića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah sam zvala ravnateljicu dječjeg vrtića i upozorila je da bi bilo dobro da ta teta vrtića ode u izolaciju da ne bi došla do veće epidemije u vrtiću na što je ona rekla da će razgovarati s njom", rekla je Batur.

Ravnateljica vrtića nije željela pred kamere.

Nakon što je načelnica Stožera obavijestila ravnateljicu vrtića da je jedna od odgajateljica bila na "spontanom" okupljanju, ta je djelatnica nastavila raditi još dva dana dok nije došao pozitivan nalaz na koronavirus, a onda je otišla u izolaciju. Nakon toga je otišla i njezina grupa od desetak djece.

Inače, sredinom siječnja, u vrijeme kada se osmero mještana zarazilo na slavlju, u Sv. Filipu i Jakovu bilo je sveukupno 23 zaraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
divljački ispad

HGSS-ovac o premlaćivanju na Platku: 'Kolegu su brutalno udarili u glavu, jedva smo ga spasili'

Više s weba