Ima se, može se

Sve smo mi to platili! Svaka stolica u kojoj sjede Vlada i stožeraši košta oko tri tisuće eura, a ima ih 50

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Radi se o Eames Aluminium Management stolicama, a slove za remek djelo dizajna i proizvodnje

15.2.2021. u 7:56/ RTL.HR

Premijer Andrej Plenković, njegovi ministri i Stožer civilne zaštite sjede na luksuznim stolicama koje u maloprodaji vrijede oko tri tisuće eura. Po stolici. A ima ih pedeset.

Naime, krajem 2019. godine predstavljeno je novo ruho Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK), preuređene za prigodu hrvatskog predsjedanja Europskom unijom. Svečanosti otvaranja prisustvovala je krema hrvatske politike, diplomatskog zbora i Crkve, s premijerom Andrejem Plenkovićem na čelu.

Tom prigodom šef Vlade je zadovoljno obznanio dovršenje ovog "velikog projekta za hrvatsku kulturu i znanost". Projekt je koštao 95 milijuna kuna. Radovi su inicijalno procijenjeni na 62 milijuna, ali u međuvremenu su pomaknuti rokovi i cijena uređivanja narasla je za još 33 milijuna, pišu 24 sata.

Radi se o Eames Aluminium Management stolicama. Dizajnirane su davne 1958. godine, a slove za remek djelo dizajna i proizvodnje. NSK je prilikom uređivanja naručila sveukupno pedeset ovakvih stolica, i to s kožnom presvlakom. 

Cijena modela EA 117, kakav je nabavljen za NSK, s kožnom presvlakom, na službenim stranicama Vitre, iznosi 3.140 eura, zajedno s troškovima poreza i dostave. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
RIJEČ JE O BLAVORU

VIDEO Zagrepčanin naletio na ogromnu 'zmiju', a kad ono... Zoolog: 'Ljudi ga vole, koristan im je'

Više s weba