Festival slobode

Sve više se kritizira Stožer i nošenje maski: Sutrašnji prosvjed na Trgu podržao i Dejan Lovren

4.9.2020. u 22:00/ RTL Danas

Danas je zastupnica Karolina Vidović Krišto ispred Sabora okupila poznate antivaksere koji su govorili o koroni

U Hrvatskoj i svijetu sve je više onih koji ne vjeruju u koronavirus i pandemiju te se protive strogim mjerama Stožera i država. 

Za sutra je i na glavnom zagrebačkom Trgu najavljen skup nezadovoljnih građana, a danas je Karolina Vidović Krišto ispred Sabora okupila poznate antivaksere koji su govorili o koroni. 

Obrušili su se i na medije koji po njihovom mišljenju nisu slobodni. Što misle o epidemiji i nošenju maski doznaje Kristina Čirjak.

"Odmah po proglašenju koronavirusa sam upozorio da je ovaj virus izuzetno zarazan, ali će se kroz populaciju širiti bez znakova bolesti, dakle asimptomatski. Širit će se aerosono, a ne samo kapljično što je nedavno i dokazano i zbog toga te tradicionalne maske ničem ne služe", rekao je imunolog Srećko Sladoljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ohrabrujuća vijest

Rusko cjepivo za koronavirus izazvalo stvaranje antitijela: 'Sada ćemo mi početi postavljati pitanja o cjepivima sa Zapada'

Image
ohrabrujuća vijest

Rusko cjepivo za koronavirus izazvalo stvaranje antitijela: 'Sada ćemo mi početi postavljati pitanja o cjepivima sa Zapada'

Da maske ničem ne služe, smatra i specijalistica interne medicine Lidija Gajski.

"Naprotiv, mogu biti štetne za zdravlje, psihu i interakciju. Naročito su pogubne za psiho-emocijalni razvoj djece. Znate li da test kojim se određuje zaraženost korona virusom može biti pozitivan i da niste zaraženi da bi svi koji se vode kao umrli u ovoj godini umrli u ovoj godini ili od starosti ili od drugih bolesti", rekla je specijalistica interne medicine Lidija Gajski.

Upravo se čita

Image
drama na D-8

U prometnoj u blizini Slanog poginuo 26-godišnji suvozač. Mlađi vozač teško je ozlijeđen.

Bolesno je postalo društvo, a kao posljedice velikog dezinficiranja i steriliziranja svakodnevnog prostora, dobit ćemo više alergija, astmi i bakterija. U sve to vjeruje kemičar Valerije Vrčak.

Sutra okupljanje na zagrebačkom Trgu

"Za neki dan počinje škola, pretvorili smo učionice u kemijske čistione. To je besmisleno, to je opasno. Pustite djecu da se igraju, uče i prljaju i skinite im maske", kazao je Valerije Vrčak, predstojnik Zavoda za organsku kemiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritizirali su rad medija i Stožera.

"Otvaramo prostor stručnjacima koji argumentirano ukazuju na pogreške, propuste i loše odluke Stožera civilne zaštite koje su na štetu hrvatskih građana", kazala je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto (DP).

Nezadovoljni radom Stožera i mjerama okupit će se sutra na Trgu bana Jelačića u 17 sati.

Za dolazak na taj događaj koji se naziva Festival slobode organiziraju se autobusi iz cijele zemlje. Na društvenim mrežama njihove objave prati deset tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko netko misli da se ovu epidemiju može riješiti da se negira, to onda demantiraju nažalost brojke. Ja bi volio da smo svi na jednom brodu i nadam se da većina je. Ali opet, demokratsko smo društvo", kazao je šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Među glavnim govornicima bit će nutricionistica, vjeroučitelj i aktivisti za ljudska prava. Glazbeni domaćin i DJ bit će Tony Cetinski. Podršku im je dao i Dejan Lovren.

"Pravo na slobodu je osnovno ljudsko pravo zato se vidimo 5.9. na Trgu", kazao je reprezentativac Dejan Lovren.

U ovoj zemlji prvi je to masovni skup protiv mjera i maski. Iz zagrebačke policije samo kratko su nam rekli da im je okupljanje prijavljeno, ali ne otkrivaju pod kojim mjerama će se ono i održati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Što sa uništenim knjigama i kako će se koristiti kada budu besplatne

Više s weba