pitanje bih

Svećenik koji je bio sa 'šatorašima' poručio Milanoviću: 'Izigrate li nas, ako trgujete našom patnjom'

Image

Ike Mandurić

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Ako je ovo Vaše iskreno stajalište, i ako doista na njemu do kraja ustrajete, povijest će Vas uvrstiti među hrvatske velikane'

20.5.2022. u 9:11/ N.C.

Kontroverzni pater Ike Mandurić, svećenik koji je najpoznatiji po tome što je 2015. zaustavio ulazak interventne policije u crkvu svetog Marka tijekom šatoraških prosvjeda, obratio se na Facebooku predsjedniku Zoranu Milanoviću (koji je tada bio premijer) komentirajući njegovu izjavu: "Meni je zanoktica Hrvata BiH važnija od Finske!"

Milanović danima uporno ponavlja da bi Hrvatska trebala blokirati Finsku i Švedsku dok se ne izmijeni izborni zakon u BiH kako bi se spriječilo da brojniji Bošnjaci preglasaju tamošnje Hrvate.

Mandurić je ovo poručio Milanoviću:

"Predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću!

Ako ovo što govorite, nije istinski izraz Vaših uvjerenja i osjećaja, molim Vas, nemojte se igrati emocijama Hrvata Herceg-Bosne.

Ali, ako je ovo Vaše iskreno stajalište, i ako doista na njemu do kraja ustrajete, povijest će Vas uvrstiti među hrvatske velikane - ma kako bilo teško naći mjesta među njima. Narod će Vam se odužiti za sva vremena, a i Bog će Vas, vjerovali u njega ili ne, obilato nagraditi. A ni ja Vam to neću zaboraviti.

Image
PORUKE IZ SLAVONSKOG BRODA

Milanović: 'Vrištat ćemo kao mala kornjača koja ne vrišti. Zanoktica Hrvata u BiH važnija mi je od cijele Finske'

Image
PORUKE IZ SLAVONSKOG BRODA

Milanović: 'Vrištat ćemo kao mala kornjača koja ne vrišti. Zanoktica Hrvata u BiH važnija mi je od cijele Finske'

No, izigrate li nas, pokaže li se da trgujete našom patnjom, neće biti teško pronaći Vam prikladnog mjesta među najsramnijim bijednicima hrvatske povijesti - premda je konkurencija velika.

Dok se to ne očituje, dužan sam Vam, ipak, zahvaliti za sve ono što ste dosad učinili za korpus naroda kojem pripadam.

Neka Vam Bog da iskrenosti, dobrote, hrabrosti i vjere."

“Zanoktica Hrvata u BiH mi je važnija nego cijela Finska. Htio bih čuti jasnu poruku od predstavnika Hrvata u BiH, ne samo do Čovića, smisla u ovom što ja radim ili da ja prestanem? Ali taj odogovor mora biti jasno i gromko, da ili ne, ništa između. Ovo nije kontest između mene i Plenkovića. Ja s ovim mogu ići dalje samo ako oni jasno kažu što hoće. To je prilika za hrvatsko zajedništvo. Finskoj svaka čast”, kazao je Milanović.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
prinova kod Kostelića

Janica Kostelić rodila drugo dijete, brat Ivica ponosan!

Više s weba