TKO BI REKAO?

Svi žele biti glumci! Taj je studij najtraženiji na jesenskom upisnom roku. Evo popisa s fakulteta

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Među stop studijima su i poslovna ekonomija u Zagrebu te kineziologija u Splitu. Sveukupno je ponuđeno 15.559 upisnih mjesta, pravo upisa ostvarilo je njih 3886

18.9.2023. u 18:16/ Hina

Studiji glume i poslovne ekonomije u Zagrebu te kineziogije u Splitu bili su najtraženiji studiji u jesenskom upisnom roku s obzirom na broj upisnih mjesta, priopćila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje nakon što su u ponedjeljak objavljene konačne rang-liste za upis kandidata.

U jesenskom upisnom roku bila su ponuđena 794 studijska programa s ukupno 15.559 upisnih mjesta. Prijavila su se 5973 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 3886. Nakon provedena oba upisna roka nepopunjena su ostala 11.673 upisna mjesta.

Konačne rang-liste za upis kandidata u jesenskom roku na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u akademskoj godini 2023./2024. objavljene su na mrežnoj stranici postani student.

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili gluma na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, kineziologija na splitskom Kineziološkom fakultetu, i poslovna ekonomija na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Image
DOBRO SU

Hrvatski studenti koje je potres zadesio u Maroku pomagat će kolegama u bolnici: 'Ponosni smo na vas'

Image
DOBRO SU

Hrvatski studenti koje je potres zadesio u Maroku pomagat će kolegama u bolnici: 'Ponosni smo na vas'

Ukupno najveći broj prijava prvog prioriteta imali su studijski programi glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, slijedi poslovna ekonomija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci sa smjerovima financije, poduzetništvo, menadžment (on-line, izvanredni), te stručni studij poslovne ekonomije na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku ponuđen je bio 921 studijski program. U ljetnom roku prijavila su se ukupno 30.753 kandidata, a pravo upisa ostvario je 25.441 kandidat.

POGLEDAJTE VIDEO Gdje ima 7 brucoša i 25 profesora? Na Veleučilištu u Kninu. Stanovnici su ogorčeni: 'Mladi odoše! Ostajemo ni na čemu!'

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOMENTARI NA GOVOR

Studentica iz Zagorja na Redditu: 'Lik mi je rekao da govorim normalno jer mu se gadi moj naglasak'

Više s weba