Vrijeme je podivljalo

Svjedočanstva Petrinjaca o oluji: 'Čini mi se da mi je bilo gore nego za potresa', 'Mislila sam zgrada će se ...

thumbnail
1.8.2021. u 18:55/ Ilija Radić

Vjetar je nosio sve pred sobom, padala su stabla, zabilježeni su nestanci struje i štete na vozilima, kućama, javnim objektima

Snažno nevrijeme pogodilo je dijelove središnje i istočne Hrvatske. Vjetar je nosio sve pred sobom, padala su stabla, zabilježeni su nestanci struje i štete na vozilima, kućama, javnim objektima.

Pogođene su Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska  Požeško-slavonska i Zagrebačka županija. Izvještaj Ilije Radića

U Virovitici su deseci ljudi bježali od šatora kojeg je vjetar u desetak sekundi rastrgao kao da je od papira. Kao da potres nije bio dovoljan, najgore nevrijeme pogodilo je Banovinu.

"Samo odjedanput je nastalo takvo nevrijeme, strašna kiša, grmljavina, vjetar koji je sve nosio pred sobom. Baš sam vidjela susjed je imao uparkiran auto, a kontejner je išao na taj auto. Bilo me strah pogledat van što se događa. Imam osjećaj da mi je bilo gore nego za vrijeme potresa", kazala je Slavica Novaković iz Petrinje.

Image
Gost u RTL-u Danas

Župan Celjak otkriva gdje je oluja najgore razarala: 'Vjetar je sa škole doslovno skinuo krov!'

Image
Gost u RTL-u Danas

Župan Celjak otkriva gdje je oluja najgore razarala: 'Vjetar je sa škole doslovno skinuo krov!'

Njena sugrađanka Kata Blažinić Bunjar dodala je:

"Ja sam mislila da će se zgrada srušiti. Ja sam bila unutra, u kući, to je bilo toliko... zacrnilo se. Od straha jednostavno sam se sakrila."

Ivica Čolić je opisao:

"Tamo od policije vidio sam srušena stabla prema ovamo, onda sam skrenuo tuda malo u krug i onda sam ovdje vidio urnebes... Bože, šta će nas još pogoditi. Evo, potres, sada ovo, to se sve skupilo jedno sa drugim."

U Kutini je vjetar odnio limeni krov škole, a štetu na krovovima nevrijeme je napravio i u Sisku, Glini, Petrinji. Na teren su izašle hitne službe. Srećom, ozlijeđenih nije bilo, ali je materijalna šteta na kućama i automobilima velika.

4079590

Ivana Lamza, zamjenica direktora Komunalca, ispričala je:

Upravo se čita

Image
U ODNOSU NA OSTATAK EUROPE

Minimalac u Hrvatskoj dogodine raste za 15 posto?! To je rekordno povećanje od 2008., ali i dalje se nemamo čime pohvaliti

"Najveću štetu su prouzrokovala stabla koja su se srušila na objekte, na privatne kuće, na škole, imamo dojavu da je u Jabukovcu stablo palo na školu. Poslije toga su uslijedili pozivi, naravno, prema vatrogascima koji su onda digli zapravo sve ostale službe."

Neka naselja ostala su bez struje, a na teren su izašli župan i gradonačelnica Petrinje.

Nevrijeme je kroz središnju Hrvatsku silovito protutnjalo u svega desetak minuta nakon čega je nestalo i ostavilo ljude da se bore s posljedicama. Meteorolozi upozoravaju; vjetar će oslabiti, ali ovakve iznenadne oluje moguće su i idućih dana.

Trag divljači
Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
default_cta
90 dana: Životi samaca
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
'stručnjak za parfeme'

Poznati proizvođač parfema iz Međimurja je zapravo prevarant: Prevario mnoge poznate osobe

Više s weba