Krenula čistka u Banovini

'Tako drže jednu fotelju godinama, pa dok dur dur': Radio dva mjeseca, ostatak bio na bolovanju, porodiljnom....

22.8.2022. u 20:15/ rtl.hr

'Ovo nije politička osveta, nego borba protiv neradnika'

Krenula je čistka u Banovini. Dok splitski gradonačelnik tvrdi da se izvanrednim otkazom obračunao s uhljebom i neradnikom - kritičari mu spočitavaju da je riječ o političkoj osveti.

Zabušanta iz službe za gospodarenje imovinom je otkrila kartica koju je u njegovo ime na ulazu u gradsku upravu registrirala druga osoba.

"Magično se timbrao, kako mi kažemo, na ulazu u gradsku upravu da je došao i otišao s posla, bez da je ikad bio u ovoj zgradi. Radi toga smo pokrenuli internu istragu", kaže zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Image
'puljkova metla'

Izvanredni otkaz gradskom djelatniku u Splitu: '10 mjeseci nije dolazio na posao. Nije bio ni u Hrvatskoj'

Image
'puljkova metla'

Izvanredni otkaz gradskom djelatniku u Splitu: '10 mjeseci nije dolazio na posao. Nije bio ni u Hrvatskoj'

Zaposlenica koja je provukla tuđu karticu je sankcionirana, a istraga gradsku vlast dovodi do saznanja da djelatnik radi svega dva mjeseca godišnje, a ostalih 10 mjeseci koristi bolovanje, neplaćeni, pa čak i porodiljni dopust. Otkrivaju i da se trenutno nalazi van Hrvatske vjerojatno na drugom poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što smo dobili da je 28.5. osoba napustila RH bez da se u nju vraćala a da je 1.6. i 3.8. osoba ne znam kako pregledana od strane obiteljske liječnice i dano joj je bolovanje u osmom mjesecu", rekao je Ivošević.

Cijeli slučaj prijavljuju HZZO, a zaposlenika zovu nazad na posao. No, on se ne pojavljuje više od osam dana nakon čega dobiva otkaz.

Upravo se čita

Image
Sad je crno na bijelo!

Nogomet nije za one slabog srca, u Zagrebu dokazali da se javljaju aritmije...

"Kad se otkrilo sve ovo, kad je on povukao zahtjev za bolovanje, nakon tog se saznalo da uopće nije u Hrvatskoj… On je tražio sporazumni raskid ugovora o radu, mi na to nismo pristali zbog toga što je to opet iskorištavanje pogodnosti koji nudi sustav. A on je sve iskoristio na način koji nije niti etičan niti moralan", kaže gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Iz Banovine tvrde ovo nije politička osveta, nego borba protiv neradnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenica sindikata iz gradske uprave trenutno je na godišnjem I nema dovoljno informacija. No koliko smo uspjeli saznati, djelatnik koji je dobio izvanredan otkaz nije bio član sindikata.

Ali nije ni član Hrvatske građanske stranke, kako se ispočetka mislilo.

“Naravno da čovjek, ako je nešto zloupotrebljavao, kako je gradonačelnik to naveo, bez obzira koje je član stranke, onda zaslužuje to što mu se dogodilo", kazao je splitski gradski vijećnik Igor Stanišić.

Gradske vlasti bez obzira na ovaj slučaj pripremaju reorganizaciju uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa ja mislim da njih nema puno, samo ih treba pravilnije rasporediti, to je moje mišljenje", kaže Vesna Stipaničević.

“Mislim da ima tu viška ljudi koji možda ne bi trebali biti tamo. ne znaju ni sami što će sa sobom već eto tako drže jednu fotelju godinama pa dok dur dur", dodaje Ivanka Bilandžić.

Sad već bivši djelatnik gradsku upravu je koštao godišnje između 100 i 150 tisuća kuna. S obzirom da godinama nije radio svoj posao, njegovo radno mjesto je ugašeno.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba