borba protiv zakona

Taksisti iz cijele Hrvatske uskoro na velikom prosvjedu u Dubrovniku? Franković: 'Grad postaje žrtva pojedinaca'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik je rekao kako je navodno čuo da predsjednik Udruženja taksi prijevoznika poziva čak 400 taksista iz cijele Hrvatske koji bi prema tim navodima trebali zakrčiti sve prometnice

11.4.2018. u 9:45/ Vijesti.hr

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković tvrdi da je jučer dobio informaciju kako Božo Miletić poziva taksiste iz cijele Hrvatske da dođu u Dubrovnik prosvjedovati, piše Dubrovački dnevnik. 

Gradonačelnik je rekao kako je navodno čuo da predsjednik Udruženja taksi prijevoznika poziva čak 400 taksista iz cijele Hrvatske koji bi prema tim navodima trebali zakrčiti sve prometnice.

"Građani bi tako trebali biti ponovo taoci njihovog protivljenja zakonu. Razumijem u kojoj su poziciji, ali nedopustivo je da dubrovački taksisti blokiraju naš grad. Neka pođu u neki drugi i ostave se Dubrovnika na miru", kazao je Franković pozvavši sve taksiste na priziv savjesti te da se ne uključe u navedenu akciju. 

"Neka ignoriraju pozive ljudi koji očito ne vole svoj grad jer ne možete voljeti grad i u njemu konstantno organizirati prosvjede. Osobno sam se više puta zauzimao za taksiste i protivio se donošenju zakona, ali u konačnici ako se zakon i donese, grad ne može biti žrtva pojedinaca. To se posebno odnosi na Boža Miletića koji se ovim očito želi isprofilirati i istaknuti kao neki političar koji zastupa interese taksista. Razumijemo želju za kamerama i publicitetom, ali neka to radi u nekom drugom gradu", poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, taksisti su oštro osudili izmjene Zakona o cestovnom prometu po hitnom postupku koje bi trebale liberalizirati tržište taksi-usluga. Izmjenama bi se, između ostalog, omogućilo naručivanje i plaćanje taksi-prijevoza elektroničkom aplikacijom, reagirali su i taksisti, ukinulo bi se ograničavanje broja taksi dozvola, a cijenu usluga prijevoznici bi određivali sami. Taksisti smatraju kako pod krinkom liberalizacije, omogućit će se anarhiju na prometnicama i dati odriješene ruke stranim tvrtkama koje ne plaćaju porez u Hrvatskoj.

Prošle godine u srpnju taksisti u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu organizirali su prosvjed protiv poslovanja Ubera u Hrvatskoj, tražeći da se ukine Uberova aplikacija. Na prilazu zračnim lukama u navedenim gradovima zbog prosvjeda promet je bio blokiran što je izazvalo kaos i brojna negodovanja građana, piše Dubrovački dnevnik. 

Upravo se čita

Image
SP u Katru

Katarske vlasti istražuju smrt Filipinca koji je pao s dizalice dok je popravljao rasvjetu

Više s weba

Pročitajte još

Image
U Orahovici

Dvojica poduzetnika djeci s poteškoćama dali novu kuću: 'To je kuća osmijeha, ljubavi i prijateljstva'

Više s weba