OGLAS

sve popunjeno

Tek nekoliko praznih soba u Splitu nudi se za 10.000 kn po noćenju! 'Gosti su spremni platiti više, ali nemaju što'

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Za rezervaciju je na platformi Booking bilo dostupno ukupno osam objekata. Najskuplji je vrtoglavih 112.695 kuna

11.8.2021. u 11:12/ RTL Vijesti

Danima se priča o punim kapacitetima u Splitu i dostizanju turističkih brojki iz 2019. godine. Grad su ispunili furešti, strani jezici čuju se na svakom kantunu, a postalo je gotovo nemoguće pronaći mjesto u kafićima i restoranima u samom centru grada. Ponuda smještaja može se nabrojati na prste jedne ruke, ako i tolilko.

Novinari Slobodne Dalmacije su pretražili AirBnb i Booking, dvije najpopularnije platforme za iznajmljivanje smještaja. U tražilicu su ukucali datum check ina četvrtak 12. kolovoza te datum check outa 15. kolovoza. Dakle, tri noći za četiri gosta.


Image
dan uoči odlaska

Muke splitske iznajmljivačice: Gošće rekle da imaju koronu i da po pravilima do daljnjeg ne moraju napustiti apartman

Image
dan uoči odlaska

Muke splitske iznajmljivačice: Gošće rekle da imaju koronu i da po pravilima do daljnjeg ne moraju napustiti apartman

Za rezervaciju je na platformi Booking bilo dostupno ukupno osam objekata. Najjeftniji od njih za četiri osobe i tri noćenja iznosi 10.787 kuna, a najskuplji vrtoglavih 112.695 kuna s uključenim doručkom u Radisson Blu Resortu. Mahom je riječ o luksuznim hotelskim ponudama.

Na AirBnbu dostupno je bilo također osam apartmana, doduše nešto povoljnijih cijena. Tako bi četiri gosta za tri noćenja trebala izdvojiti 3,175 kuna, a za najskuplji 31,887 kuna. Dakle, jedno noćenje bi došlo od tisuću do 10.000 kuna.

Međutim, nekolicini ni cijena nije problem, objašnjava Nataša Ljubičić, vlasnica tvrtke za konzultiranje u turizmu "Top season".

"Gosti su spremni platiti više. Tako ima slučajeva, da se na mjestima gdje je netko otkazao smještaj, cijena poveća i do tri puta, ali se svejedno vrlo brzo iznajmi. Gosti su spremni platiti, ali nemaju što platiti", dodala je.

Mnogi su, kaže, računali i na last minute rezervacije, a takvi ostanu kratkih rukava.  


Ludilo s turističkim smještajem moglo bi se poboljšati sredinom ili krajem kolovoza, dodaje Ljubičić, ali sve ovisi o situaciji s koronavirusom i o boji naše obale na Covid karti. 

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZLOČIN KOJI JE ODJEKNUO

'Dosje Jarak' u novoj epizodi obrađuje svirepo ubojstvo Ivane Hodak! Andrija Jarak otkrio: 'I meni su došle suze na oči'


Više s weba