sve popunjeno

Tek nekoliko praznih soba u Splitu nudi se za 10.000 kn po noćenju! 'Gosti su spremni platiti više, ali nemaju što'

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Za rezervaciju je na platformi Booking bilo dostupno ukupno osam objekata. Najskuplji je vrtoglavih 112.695 kuna

11.8.2021. u 11:12/ RTL Vijesti

Danima se priča o punim kapacitetima u Splitu i dostizanju turističkih brojki iz 2019. godine. Grad su ispunili furešti, strani jezici čuju se na svakom kantunu, a postalo je gotovo nemoguće pronaći mjesto u kafićima i restoranima u samom centru grada. Ponuda smještaja može se nabrojati na prste jedne ruke, ako i tolilko.

Novinari Slobodne Dalmacije su pretražili AirBnb i Booking, dvije najpopularnije platforme za iznajmljivanje smještaja. U tražilicu su ukucali datum check ina četvrtak 12. kolovoza te datum check outa 15. kolovoza. Dakle, tri noći za četiri gosta.

Image
dan uoči odlaska

Muke splitske iznajmljivačice: Gošće rekle da imaju koronu i da po pravilima do daljnjeg ne moraju napustiti apartman

Image
dan uoči odlaska

Muke splitske iznajmljivačice: Gošće rekle da imaju koronu i da po pravilima do daljnjeg ne moraju napustiti apartman

Za rezervaciju je na platformi Booking bilo dostupno ukupno osam objekata. Najjeftniji od njih za četiri osobe i tri noćenja iznosi 10.787 kuna, a najskuplji vrtoglavih 112.695 kuna s uključenim doručkom u Radisson Blu Resortu. Mahom je riječ o luksuznim hotelskim ponudama.

Na AirBnbu dostupno je bilo također osam apartmana, doduše nešto povoljnijih cijena. Tako bi četiri gosta za tri noćenja trebala izdvojiti 3,175 kuna, a za najskuplji 31,887 kuna. Dakle, jedno noćenje bi došlo od tisuću do 10.000 kuna.

Međutim, nekolicini ni cijena nije problem, objašnjava Nataša Ljubičić, vlasnica tvrtke za konzultiranje u turizmu "Top season".

"Gosti su spremni platiti više. Tako ima slučajeva, da se na mjestima gdje je netko otkazao smještaj, cijena poveća i do tri puta, ali se svejedno vrlo brzo iznajmi. Gosti su spremni platiti, ali nemaju što platiti", dodala je.

Mnogi su, kaže, računali i na last minute rezervacije, a takvi ostanu kratkih rukava.  

Ludilo s turističkim smještajem moglo bi se poboljšati sredinom ili krajem kolovoza, dodaje Ljubičić, ali sve ovisi o situaciji s koronavirusom i o boji naše obale na Covid karti. 

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
objavili i upute

Upozorenje DHMZ-a: 'Olujni udari vjetra i tuča te obilna kiša kreću se prema jugu Dalmacije'

Više s weba