ZA KAZNU OD 3 TISUĆE KUNA

Tomašević će se žaliti na odluku Povjerenstva: 'Argument im je neprihvatljiv i u praksi neprovediv'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Argument Povjerenstva da gradonačelnik nije smio sugerirati pročelniku za zdravstvo članove novoga Upravnog vijeća je u potpunosti neprihvatljiv i u praksi neprovediv', poručuju iz Grada

29.9.2022. u 16:38/ RTL Vijesti

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević žalit će se na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, priopćeno je iz Grada.

Ono ga je, podsjetimo, kaznilo s 3 tisuće kuna jer je prema njegovoj preporuci u Upravno vijeće bolnice Srebrnjak imenovan Tomislav Lauc koji je donirao njegovoj kampanji.

Priopćenje Grada Zagreba prenosimo u cijelosti:

"Podsjećamo na kontekst - uskoro nakon što je gradonačelnik preuzeo dužnost prošle godine, uhićena je predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Ana Stavljenić Rukavina, ujedno predsjednica kluba zastupnika stranke Bandić Milan 365. Gradonačelnik je tada morao imenovati novo Upravno vijeće, pri čemu je u tom trenutku u mandatu bio pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo imenovan od strane bivšeg gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odluka povjerenstva

Tomašević kažnjen s 3000 kuna jer je svojeg donatora imenovao u Upravno vijeće bolnice Srebrnjak

Image
odluka povjerenstva

Tomašević kažnjen s 3000 kuna jer je svojeg donatora imenovao u Upravno vijeće bolnice Srebrnjak

Argument Povjerenstva da gradonačelnik nije smio sugerirati pročelniku za zdravstvo članove novoga Upravnog vijeća je u potpunosti neprihvatljiv i u praksi neprovediv. Nadalje, argument Povjerenstva da donatori u kampanji ne mogu biti imenovani u upravna vijeća ustanova nema uporište u zakonu i diskriminira one koji doniraju javno i transparentno, a ohrabruje netransparentne, tajne donacije.

Podsjećamo da je u kampanji za prošle lokalne izbore gradonačelnik Tomašević imao i javno objavio imena 1500 donatora, HDZ 60, a stranka BM 365 niti jednoga. Napominjemo također da je gradonačelnik imenovao četiri člana Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, koji su na toj funkciji bili tri mjeseca, i za to su primili naknadu od 750 kuna mjesečno. Gradonačelnik ni u jednom trenutku nije izašao izvan svojih ovlasti, već je branio interes Grada i građana koji su ga zbog toga i izabrali", kažu iz Grada Zagreba.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba