obnova nakon potresa

Tomašević: 'Ministarstvo treba donositi više odluka za obnovu, Grad može dati svoje ljude kako bi se ubrzao proces'

Image
Foto: PIXSELL

"Treba biti više odluka u odnosu na broj zahtjeva, ali mi na to ne možemo utjecati", rekao je Tomašević

22.6.2021. u 11:32/ Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva treba donositi više odluka u odnosu na broj zahtjeva za obnovu, te je najavio mogućnost da Grad sa svojim službenicima pomogne Ministarstvu da se proces ubrza.

"Treba biti više odluka u odnosu na broj zahtjeva, ali mi na to ne možemo utjecati. Što se tiče većeg broja odluka, ako treba, možda će Grad Zagreb dati neke ljude u Ministarstvu da se stvar ubrza", rekao je Tomašević uoči proslave Dana antifašističke borbe u Brezovici na pitanje novinara ima li napretka u obnovi nakon što je održao sastanke s nadležnima. 

Image
aneksija ugovora

Gradonačelnik Tomašević je smanjio broj službenih vozila u Zagrebu sa 146 na 44 i time uštedio skoro 2 milijuna kuna

Image
aneksija ugovora

Gradonačelnik Tomašević je smanjio broj službenih vozila u Zagrebu sa 146 na 44 i time uštedio skoro 2 milijuna kuna

Za sada neće vratiti naziv Trga maršala Tita

Nije komentirao napise tjednika Nacional koji je objavio da je bivši gradonačelnik Milan Bandić namjerno stopirao obnovu u Zagrebu, istaknuvši da je vidio samo naslovnicu, ali da nije stigao vidjeti tekst. 

Dodao je kako je, međutim, vidio da se tu radi o odlagalištu građevinskog otpada te najavio da bi se u roku od tjedan dana trebala riješiti privremena dozvola za privremeno odlagalište, s obzirom na to da su postojeća odlagališta puna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da kreće obnova, a da smo u godinu dana imali četiri puta veće količine građevinskog otpada nego u normalnoj godini, to rješavamo", rekao je Tomašević istaknuvši da će se koordinacijski sastanak s državnim tijelima održati u četvrtak. 

Tomašević je poručio da će saborski zastupnici njegove stranke i partnera podržati da se izmijeni Kazneni zakon kako bi se zabranilo ustaško znakovlje i pozdrav.

Upravo se čita

Image
I KAZALIŠTA, BAZENI...

Zbog skupe struje u Mađarskoj se gase svjetla, zatvaraju knjižnice, stadioni...

"Podržat ćemo ga kako ne bilo različitih interpretacija kod različitih sudova u praksi, nego da bude jasno kao dan što je dozvoljeno, a što nije", istaknuo je Tomašević.

Ocijenio je da je dobro što na središnju proslavu Dana antifašističke borbe u Brezovici u utorak nazoči gotovo čitav državni vrh, naglasivši "da su došli gotovo svi, osim predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li vratiti naziv Trga maršala Tita, Tomašević je kazao da za sada neće, jer to trenutno nije prioritet gradske vlasti.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Capak o brojkama

Više s weba