odbio plenkovića

Tomašević: 'Razgovori jedan na jedan podsjećaju na trgovinu ispod stola, ne vidim niti jedan razlog za to'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glasnogovornika Vlade pozvao je da 'spusti loptu'

14.7.2020. u 12:00/ Hina

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević rekao je u utorak da nisu prihvatili premijerov poziv na sastanak "jedan na jedan" s predstavnicima oporbe jer ih takav način podsjeća na političku trgovinu i nisu htjeli da se to doživljava kao trgovanje ispod stola.

"Doista ne vidim niti jedan razlog što to premijer nama ili meni ima za reći, a da druge kolege iz oporbe ne bi smjele čuti. Ne razumijem što ja mogu odgovoriti premijeru na njegove ideje vezane za rješavanje socio-ekonmske krize koja nas čeka, a da to ne smiju čuti drugi kolege iz oporbe", rekao je Tomašević u izjavi novinarima ispred Sabora.

Dodao je da je premijer do kraja dana ostao "nefleksibilan" i inzistirao na pojedinačnom sastanku sa svim predstavnicima oporbe. 

"Mene takav sastanak podsjeća na političku trgovinu budući da se inzistira na sastanku jedan na jedan i ne bih htio da se to doživljava kao neko trgovanje ispod stola", ustvrdio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nisu zadovoljni

Oporba odbila Plenkovića, oglasili se iz Vlade: 'Novog poziva neće biti, pozivamo na odgovornost!'

Image
nisu zadovoljni

Oporba odbila Plenkovića, oglasili se iz Vlade: 'Novog poziva neće biti, pozivamo na odgovornost!'

Ne vidi, kaže, niti jedan razlog zašto ne bi svi predstavnici oporbe imali zajednički sastanak s tehničkim premijerom. 

"Budući da je tehnički premijer odredio i mjesto i vrijeme, a ostao nefleksibilan čak i na tu situaciju hoće li to biti pojedinačni ili grupni sastanak, po meni to nije spremnost na dijalog već spremnost na monolog. U takvoj situaciji nismo htjeli sudjelovati", rekao je.

Upravo se čita

Image
KORAK BLIŽE

Zlatko Dalić nakon plasmana u četvrtfinale: 'Nemoj nikad Hrvata podcijenit, idemo do kraja'

Dodao je da su spremni na dijalog s predsjednikom Vlade vezano za rješavanje socioekonomske krize i predlaže da se već idući tjedan, nakon što se konstituira Sabor i izabere Vlada, u Saboru održi taj sastanak.

Na prozivke glasnogovornika Vlade Marka Milića koji je na odluku stranaka oporbe da odbiju poziv na sastanak, poručio da ne shvaćaju ozbiljnost situacije, Tomašević je odgovorio da "itekako shvaćaju ozbiljnost situacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihova nefleksibilnost i inzistiranje da sastanak bude jedan na jedan bude sumnju i kod nas i u javnosti. Ne želimo sudjelovati u nečemu što bi se moglo shvatiti ili što stvarno jest namjera, da bude trgovina ispod stola. Mislimo da je takva praksa loša", ponovio je.

Glasnogovornika Vlade pozvao je da "spusti loptu". "Nema potrebe za takve žustre izjave. Već idući tjedan možemo odraditi sastanak u Saboru. Ništa nije izgubljeno, govorimo o tjedan dana razlike", poručio je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NISU BAŠ BILE BLAGONAKLONE

Provjerili smo što o potencijalnom ministru zdravstva misle neke njegove pacijentice!

Više s weba