nezadovoljni građani

Traktorima blokirali ulaz na Jakuševac i poručili: 'Politika gradonačelnika Tomaševića sa smećem je čisto fušarenje'

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

Poručuju da je ovo samo "blokada upozorenja", da idući put ide trajna blokada ulaza na odlagalište otpada

12.3.2022. u 11:30/ RTL

Na Jakuševcu, kod nogometnog igrališta NK Sava – Jakuševec, danas su se spontano okupili nezadovoljni građani koji su traktorima došli kako bi poslali poruku da nisu sretni proširenjem deponija Jakuševec.

Kako donosi Zagreb.info, traktorima blokiraju ulaz kamionima u deponij Jakuševec i poručuju "ovo je blokada upozorenja, idući put slijedi trajna blokada".

Kamioni Čistoće čekaju u koloni na ulazu, a stotinjak građana i nekoliko traktora blokiraju prolaz. Zatraženo je službeno očitovanje Grada Zagreba o prosvjedu građana i udruge Ekologija grada te radu deponija i Čistoće tijekom blokade.

Image
u javnom savjetovanju

Tomašević o naplati odvoza otpada: 'Fiksni dio bit će 45 kuna.' Pojasnio kako će se naplaćivati varijabilni i tko će imati popust

Image
u javnom savjetovanju

Tomašević o naplati odvoza otpada: 'Fiksni dio bit će 45 kuna.' Pojasnio kako će se naplaćivati varijabilni i tko će imati popust

Kako je ispričao Josip Pavlović, predsjednik udruge Ekologija grada, "okupili smo se jer smo revoltirani načinom komunikacije gradonačelnika Tomislav Tomaševića, tražili smo sastanak prošli utorak, zvali smo Inspektorat, ali ništa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema opravdanja za ugrožavanje stanovnika, doslovce se ljude gazi, očajni su, nema komunikacije s gradom", ljut je Pavlović.

Dodao je da je politika gradonačelnika sa smećem "čisto fušarenje". 

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

I prošli utorak građani su traktorima došli pred Gradsku upravu kako bi urudžbirali zahtjev za sastanak s gradonačelnikom. Nakon toga je Tomašević rekao da će zatvoriti farme svinja na Jakuševcu. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kontroverzni milijarder

George Soros želi preuzeti Mercator? Navodno nudi 150 milijuna eura

Više s weba