sporno ime

Traži se zatvor: Podignuta je optužnica protiv Zdravka Peveca zbog lažne isprave

Image

Zdravko Pevec

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Okrivljenik Zdravko Pevec branio se šutnjom

21.7.2020. u 11:23/ Hina

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Zdravka Peveca navodeći da je u nakani neistinitog prikazivanja autorskog prava na ime Pevec podnio krivotvoreni dokaz te je zatraženo izricanje kazne od godinu dana zatvora.

Prema navodima iz optužnice Zdravko Pevec je od travnja 2016. do veljače 2018. u nakani da pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo neistinito prikaže autorsko pravo na ime Pevec, na neutvrđen način pribavio neistinito sačinjen sporazum između njega i trgovačkog društva Pevec, sada Pevex, iz listopada 2003.

Tim se ugovorom navodno dozvoljavalo da njegovo prezime Pevec koristi poduzeće Pevec d.o.o. Bjelovar kao i njegova povezana poduzeća te je potom Zdravko Pevec taj sporazum, iako je znao da nikada nije sačinjen i nikada nije postojao, priložio sa zahtjevima za proglašenje žigova ništavim.

Koristio lažnu ispravu

Zaključno, tereti ga se da je nabavio i koristio lažnu ispravu te da je s ciljem da spriječi dokazivanje u upravnom postupku podnio krivotvoreni dokaz znajući da je riječ o krivotvorini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga tužiteljstvo Peveca tereti za kazneno djelo krivotvorenja isprave i kazneno djelo protiv pravosuđa – sprječavanje dokazivanja i traži jedinstvena kazna od godinu dana zatvora.

Kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave protiv Peveca trgovačko društvo Pevec, sada Pevex, podiglo je još u lipnju 2018.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Na temelju te kaznene prijave provedeni su izvidi tijekom kojih je pribavljena materijalna dokumentacija, a obavljeni su i obavijesni razgovori s više osoba uključivši i predsjednika Uprave Pevexa Juricu Lovrinčevića. Okrivljenik Zdravko Pevec branio se šutnjom.

Image
IZGUBIO SPOR

Pevec u RTL-u Danas: 'Mogu mi uzeti sve! I novac, imovinu i život... Ali mislim da mi ime ne mogu uzeti'

Image
IZGUBIO SPOR

Pevec u RTL-u Danas: 'Mogu mi uzeti sve! I novac, imovinu i život... Ali mislim da mi ime ne mogu uzeti'

Zdravko Pevec i njegova supruga Višnja Pevec bili su i osuđeni su za nepripadnih četiri milijuna kuna otuđenih tvrtki Pevec, a Zdravko Pevec kriv je i za utaju 27 milijuna kuna poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba