PODRŽAVAJU PREDSJEDNIKOVU IDEJU

Tri braniteljske udruge kontra Plenkovića: 'Položimo vijenac zajedno na obilježavanju Bljeska u Okučanima'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Otvoreno pismo naslovljeno je: "Dosta je podjela! Vijenac povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO 'Bljesak' položimo svi zajedno!"

29.4.2021. u 16:11/ RTL Vijesti

Tri braniteljske udruge poslale su otvoreno pismo državnom vrhu, predsjedniku Republike, Vlade i Sabora, u kojem traže da se na obljetnici "Bljeska" u Okučanima položi jedan, zajednički vijenac, a ne nekoliko vijenaca kako je sada predviđeno protokolom. 

Otvoreno pismo naslovljeno "Dosta je podjela! Vijenac povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO 'Bljesak' položimo svi zajedno!" Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Saveza udruga branitelja radnika Republike Hrvatske prenosimo u cijelosti: 

"Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske Zorane Milanoviću, predsjedniče Hrvatskog sabora Gordane Jandrokoviću i predsjedniče Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske,  zajedno s velikim brojem udruga proisteklih iz obrambenog Domovinskog rata, poziva Vas na zajedništvo povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO „Bljesak“ u Okučanima. 

Image
pratite na portalu

Milanović jasno poručio: 'Načelnik Stožera i drugi zapovjednici će biti sa mnom u Okučanima. S Plenkovićem neće'

Image
pratite na portalu

Milanović jasno poručio: 'Načelnik Stožera i drugi zapovjednici će biti sa mnom u Okučanima. S Plenkovićem neće'Naime, prateći putem medija sve nesuglasice koje proizlaze iz izjava čelnika izvršne vlasti postali smo jako tužni zbog podjela među Vama koji vodite jedinu nam domovinu Hrvatsku te Vas stoga pozivamo na zajedništvo prilikom polaganja vijenca našim poginulim suborcima koji su Vama, sadašnjem političkom vodstvu, svojim životima darovanima domovini omogućili djelovanje u neovisnoj, samostalnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj. Obilježimo pobjedu nad srpskim agresorom svečano i dostojanstveno!  

Ističemo kako danas nitko od nas ne bi uživao slobodu, demokraciju, jednakopravnost, suverenitet, teritorijalnu cjelovitost te sva prava i obveze moderne države Republike  Hrvatske da smo mi, hrvatski branitelji, bili podijeljeni u obrani domovine ovako kako ste Vi danas podijeljeni u vođenju iste. Podjelama ne doprinosite ničemu dobrom,  nego produbljujete ekonomsku i svaku drugu krizu koja nagriza našu državu, a samim tim i naš voljeni hrvatski narod. Pokažite poštovanje narodu koji Vas je izabrao, trezveno razmišljajte i djelujte kako bi riješili nagomilane probleme jednako kao što smo mi, hrvatski branitelji, pokazali spremnost i poštovanje u obrani domovine te stavili čak i svoje živote na raspolaganje. Pokažete političku volju i želju za zajedništvom o kojem stalno govorite, ali ga u praksi ne provodite.  

Na predstojećoj 26. Obljetnici VRO „Bljesak“ u Okučanima treba i mora biti samo pobjedničkog ponosa, dostojanstva i zajedništva na koje Vas ovim putem sve skupa pozivamo. Poštujući epidemiološke mjere, a s iskrenom ljubavi prema našoj domovini Republici Hrvatskoj, vjerujemo kako je jedinstveno obilježavanje obljetnice VRO „Bljesak“ moguće!  

Pozdravljamo vas najstarijim hrvatskim pozdravom, 

Bog i Hrvati!", stoji u priopćenju udruga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAFTOVOD U KVARU

Ekspresno evakuiran hotel u Ivanić Gradu. Došlo do istjecanja plina u balon za sport

Više s weba