Priopćenje MORH-a

Trideseti hrvatski kontingent upućen na Kosovo: Naši vojnici već 10 godina rade na miru i stabilnosti

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Zapovjednik, bojnik Stjepan Stepić, poručio je da su vojnici dobro pripremljeni, iskusni i spremni za još jednu misiju

8.2.2019. u 15:42/ Hina

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) priopćilo je u petak da je trideseti hrvatski kontingent (HRVCON) upućen u NATO operaciju potpore mira u američke baze u Republici Kosovo.

Trideseti hrvatski kontingent iz vojarne Knez Trpimir u Divuljama kod Trogira upućen je u NATO operaciju potpore miru u Republici Kosovo, u kojoj hrvatske snage sudjeluju zadnjih deset godina, priopćili su iz MORH-a. 

Odlazak kontingenta ispratio je načelnik stožera 93. zrakoplovne baze pukovnik Boris Panić koji je istaknuo kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) u misiji na Kosovu kontinuirano sudjeluje od 2009. godine, a kroz svih 30 misija uz ljudstvo sudjelovalo je i zrakoplovstvo s po dva helihoptera Mi-8 MTV1/Mi-171Sh.

Zapovjednik 30. kontingenta bojnik Stjepan Stepić poručio je da su vojnici dobro pripremljeni, iskusni i spremni za još jednu misiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Punih deset godina naši pripadnici daju svoj doprinos potpori izgradnje i održavanja mira i stabilnosti u Republici Kosovo pod okriljem NATO-ove operacije, a naša je uloga i ovoga puta potvrditi punu posvećenost što uspješnijoj provedbi misije te dostojanstveno i časno predstaviti našu domovinu", kazao je Stepić.

Temeljna zadaća hrvatskih vojnika na području američke baze Bondsteel u Ferizaju je prijevoz osoba i tereta, navodi se u priopćenju. 

Upravo se čita

Image
muška krunica

Batarelo o klečanju na Trgu: 'Trg smo već zauzeli. Duhovno ćemo osvajati cijelu Hrvatsku, časna riječ'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba