RODNI KRAJ GUBITNICE

Tuga zbog poraza Grabar-Kitarović: 'Stižu parlamentarni izbori. Njezine ambicije neće prestati...'

6.1.2020. u 19:05/ Maja Brkljača

Sinoć su na Grobniku HDZ-ovci grizli nokte, lomili prste, teško se hvatao dah...

Na Grobniku atmosfera ni blizu onoj od prije pet godina kada je njihova sumještanka Kolinda Grabar-Kitarović postala predsjednica Republike.

Tada na praćenju rezultata među pristaše nije mogla stati ni igla, a sinoć se skupilo samo petnaestak lokalnih HDZ-ovaca. Nije bilo ni pjesme ni vatrometa, a na jednom od devet općinskih biračkih mjesta dobila je manje glasova od Milanovića.

Prvi rezultati na RTL-u i razlika od 6,5 posto zaledili su lica grobničkih HDZ-ovaca. Grizli su se nokti, lomili prsti, teško se hvatao dah. Odmah je bilo jasno - njihova Koli, kako joj tepaju, više nije predsjednica. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan dio birača glasa protiv kandidata vladajuće stranke"

"Malo san razočaran, ne malo, nego dosta", kazao je jedan stanovnik Grobnika, a drugi tvrdi da su Grobničani takvi da radije daju tuđemu nego svome. 

Njihove političke želje nisu se ostvarile. "Jedan dio birača glasa protiv kandidata vladajuće stranke. Naravno da je i to pridonijelo, to se vidi i po broju poništenih glasačkih listića koji je nešto veći od očekivanog i u principu, to je jedan od uzroka poraza", kazao je predsjednik HDZ-a Općine Jelenje Ivoslav Ban

Upravo se čita

Image
SJAJNE VIJESTI

Vatreni pobjedom protiv Kanade ušli među elitu na vječnoj ljestvici SP-a! Evo na kojem su mjestu

Image

Nije mogla suspregnuti suze! Jedino Jakov ju je uspio nasmijati. Nježno ju je poljubio na pozornici

Fotogalerija
Image

Nije mogla suspregnuti suze! Jedino Jakov ju je uspio nasmijati. Nježno ju je poljubio na pozornici

Fotogalerija

"Sve je otvoreno..."

Kao da su unaprijed znali, na praćenju rezultata okupila ih se šačica. Među njima i prijatelj iz školskih dana koji poraz ipak ne doživljava pogubno.

"Sve je otvoreno. Idu parlamentarni izbori i izbori za županije, gradove, lokalni... Njezine ambicije ovime sigurno neće prestati", kazao je prijatelj iz djetinjstva Kolinde Grabar-Kitarović, Fedor Dorčić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović je često dolazila u rodni kraj, nije propuštala misu na blagdan Svetog Mihovila, a sumještane je ljetos oduševila i na Festivalu palente kompirice. Sinoćnji izazov za nju je ipak bio pretežak.

"Orijentirala se da će joj HDZ pomoći"

U njezinoj općini od 2500 važećih listića, gotovo 1400 je njezinih, ali na Pantovčak će Zoran Milanović. "Krivo mi je što nije ona ostala, krivo mi je, a možda je najveći razlog to što se orijentirala da će joj HDZ pomoći", kazao je Žarko Praputnjak iz Dražica. 

"Meni bi bilo drago da je ona i dalje, ali vidjet ćemo, možda će ovaj biti bolji", kazao je Egidio Juretić iz Svilna.

Tko će biti bolji tek će se vidjeti. Ali jedno je neosporno, u povijesti Grobnika pisat će da je jednom dao hrvatsku predsjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba