kakva fešta!

Tulum godine: Zajedno imaju čak 60 tisuća godina, neki su na Facebooku, a svi se bave sportom

3.7.2022. u 8:00/ Maja Brkljača

Na Platku su se, na tradicionalnom godišnjem susretu, okupili umirovljenici iz cijele Hrvatske, pa su uz pjesmu i ples, barem na kratko, sve probleme ostavili po strani

Pun pogodak! Umirovljenik koji je cijeli život u sportu - i danas hakla kao nekad. Svaka lopta ulazi, bez obzira na zdravlje. "Sad malo imam problem sa nogama, operirao sam dva kuka, sport, igram, družim se", prepričava Zorko Družetić iz Pazina.

Na boćalištu i muške i ženske ekipe. Iako rekreativci, svi imaju više od dvadeset godina iskustva. I kažu - za osvajanje punata ključna je mirna glava. "Nadamo se pobjedi, da osvojimo koji pehar", optimističan je Nevio Mofardin. "Lipo je da ženske igraju i više su zagrižene nego mi muški", dodaje Željko Strizić.

U debeloj hladovini igra se pikado! Među igračima je i jedna novopečena umirovljenica. "Od 1.5. sam sad u penziji, a 46 godina sam radila", objašnjava Vesna Meiner.

Image
ljubav iz mladosti

Baletani koji su živi dokaz da nikada nije kasno: 'To mi je bilo ono: Jao, kad odem u mirovinu…'

Image
ljubav iz mladosti

Baletani koji su živi dokaz da nikada nije kasno: 'To mi je bilo ono: Jao, kad odem u mirovinu…'

Od 800 umirovljenika, pola ih se bavilo sportom. Ostali su pjevali, plesali i ljubovali.... Jedan par zajedno ima 150 godina, a u vezi su godinu dana! Za one koji se čude, imaju zlatan savjet - "za ljubav nikad nije kasno!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branka Ružić ima 85 godina, petero unuka i dvoje praunuka, aktivna je na Facebooku i drži ritam kao cura. Kaže nam, godine su samo broj! Upućena je sva domaća i svjetska zbivanja.

"Svaki dan gledajte RTL u 19 sati, a to ja gledam, gledam vaše vijesti to volim", preporučuje Branka! "To volim jer su na vrijeme kad ja mogu gledat", objasnila je.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Iako im zbog divljanja cijena nikada nije bilo teže izgurati mjesec, umirovljenici se, kažu ne daju! Starog su kova i tulum godine ništa im ne može pokvariti.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Predizborni poker u HDZ-u: Tko će preuzeti stranku?

Više s weba