imamo prve podatke

Turista, ali i praznih apartmana nikad više! Ministar turizma za RTL otkrio kako je zadovoljan sezonom

22.7.2018. u 18:54/ Matea Damjanović

Unatoč dobrim brojkama zbog apartmanskog booma u Hrvatskoj nekim iznajmljivačima ne ide najbolje

Imamo prve podatke o dolascima turista u Hrvatsku. Prema podacima e-Visitora, na obali se odmara milijun i 50 tisuća gostiju. Samo u petak i subotu u Hrvatsku je stiglo 310.058 turista, a ostvareno je  2,016,228 noćenja. 

I dalje na obali odmara najviše Njemaca, njih 372.042. Slijede Slovenci. Dobra je vijest da Hrvati i dalje najviše ljetuju u domovini, upravo njih 234.190. Slijede Poljaci i Austrijaci. Prema podacima o noćenju hit destinacija je Istra - čvrsto prvo mjesto i dalje drži Rovinj, a u Istri se još ističu Medulin i Poreč. Južnije prednjači Dubrovnik s 52.092 noćenja, a slijedi ga Split s  43.949 noćenja.

Unatoč dobrim brojkama zbog apartmanskog booma u Hrvatskoj nekim iznajmljivačima ne ide najbolje. Činjenica je kako je u ovom trenutku ponuda puno veća od potražnje, pa nekim malim iznajmljivačima apartmani zjape prazni. Nezadovoljstvo je na zadarskom području, dok je taj problem manje vidljiv u Istri i južnoj Dalmaciji. 

Ministar turizma Gari Cappelli komentirao je za RTL Danas kako je zadovoljan dosadašnjom sezonom. Potvrdio je kako Hrvatska trenutno ima oko 7 posto više turista nego prošle godine, a to se gleda na razini cijele godine, dakle, od 1. siječnja pa do danas. Cijeli intervju možete pogledati u ostatku priloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba