ZBOGOM, PAMETI!

Turisti uriniraju i povraćaju u srcu Splita: 'Da to napravim vani, opalilo bi me po džepu'

Image

turisti split

Foto: Privatna arhiva

Stanari stare gradske jezgre u Splitu ogorčeni su na ponašanje turista koji se nakon provoda olakšavaju po samom srcu grada.

1.5.2022. u 17:35/ Ivana Buljan

Cvit Mediterana kako mu mnogi tepaju omiljena je destinacija turistima iz cijeloga svijeta. Bilo da je riječ o tek uputnom stajalištu dok čekaju trajekte za otok do sigurne luke i doma koji je postao mnogim strancima koji su svoje korijenje odlučili pustiti baš u gradu pod Marjanom.

No, zahvaljujući atraktivnoj lokaciji, brojnim festivalima, Split kao da se brendirao u "party destinaciju" koju sve češće posjećuju mladi u želji za dobrim provodom. I nema u tome ništa loše dok ne posvjedočite scenama na kakve su, silom prilika, primorani svjedočiti stanari stare gradske jezgre. Šačica njih koja se ostankom u "Getu" još uvijek uspijeva oduprijeti masovnoj apartmanizaciji.

Imaju i svoju Facebook grupu u kojoj nerijetko objavljuju probleme s kojima se suočavaju. Upravo u njoj objavljen je video skupine mladih koji su popili čašicu previše pa je tako nadzorna kamera snimila jednog od njih dok se olakšava uz ulazna vrata, tik do stola. Drugi pak povraća u obližnju žardinjeru. I tko je za to kriv?

"Molim Vas da prozovete institucije koje su dozvolile rad noćnog kluba do 5 sati ujutro u srcu centra", kazuje nam stanarka gradske jezgre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno, netko treba urgirati. Hoće li i na koji način, preostaje nam vidjeti. A pritom i drugi stanar gradske jezgre poentira: "Da ja to napravim vani, u uređenoj državi, opalilo bi me po džepu". S razlogom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
teška jesen

Riječanima na jesen prijeti veliko poskupljenje vode: Vodovodu struja porasla s 6,9 na 30,5 milijuna kuna!

Više s weba